Influenssalta suojaavat rokotukset alkavat marraskuun lopulla

Kategoria:
Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä tiedottaa, että influenssarokotukset saapuvat Suomeen tavanomaista myöhemmin, joten rokotustilaisuudet alkavat valtakunnallisesti ja myös Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alueella vasta marraskuun lopussa.

Rokotustilaisuudet ilman ajanvarausta

Hyvinvointiyhtymän terveysasemilla ja neuvoloissa sekä keskussairaalalla järjestetään rokotustilaisuuksia marraskuun lopulta lähtien. Rokotusajat ja -paikat löytyvät yhtymän nettisivuilta osoitteesta phhyky.fi/fi/kausi-influenssarokotukset-2019/ .

Sähköinen ajanvaraus avautuu myöhemmin

Sähköinen ajanvaraus influenssarokotuksia varten avataan, kun rokotteet ovat saapuneet.

Mukaan Kela-kortti ja rento vaatetus  

Kela-kortti tulee ottaa mukaan rokotustilaisuuteen. Koska rokote annetaan ylös olkavarteen, suositellaan rokotukseen tulevia pukeutumaan puseroon, jonka saa helposti riisuttua tai hihan saa nostetuksi vaivatta riittävän ylös.

Rokotukset alkavat ilmoitettuna ajankohtana ja rokotuspaikkaan kannattaa saapua vasta silloin. Ensimmäinen rokotustunti on yleensä ruuhkaisin.

Influenssarokotus on maksuton riskiryhmiin kuuluville

Maksuttoman rokotuksen saavat henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksutta rokotteen saavat raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet ja kaikki kuudesta kuukaudesta 6-vuotiaisiin.

Lisäksi maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalvelukseen astuvat ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.

Rokotusajat ja -paikat

Julkaistu: 09.10.2019 15.43