Influenssarokotteita on vaikea saada lisää - Päijät-Hämeessä rokotuskattavuus jo nyt hyvä

Takaisin

Hyvinvointiyhtymän alueella väestö on ahkerasti käynyt ottamassa kausi-influenssarokotteen viranomaisten suositusten mukaisesti. Kaikkialla Suomessa on ongelmia influenssarokotteiden lisäerien saatavuudessa suuren kysynnän vuoksi. Päijät-Hämeessä rokotuskattavuus riskiryhmien osalta on jo varsin hyvä tällä hetkellä. 

Rokotuksen on jo saanut lähes 38 000 päijäthämäläistä julkisessa terveydenhuollossa. Viime vuonna rokotteen otti kaikkiaan 42 600 henkilöä. Yhtymällä ei ole käytössään tilastoa yksityisten tahojen rokotusmääristä.   

- Sote-keskuksissa on vielä satoja rokotteita jäljellä ja voimme rokottaa asiakkaat, jotka ovat jo rokotusajan varanneet. Esimerkiksi keskussairaalalla tänään avautunut rokotuspiste antaa rokotteita kahden seuraavan viikon ajan jo tehtyjen ajanvarausten mukaisesti. Uusien rokotusaikojen varaus ei sitä vastoin ole juuri nyt mahdollista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) on meille luvattu ensi viikolla tieto siitä, saako yhtymä lisäerän. Jos rokotteita tulee vielä lisää, avaamme ajanvarauksen jälleen uudelleen, kertoo avosairaanhoidon tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen. 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sairaala-apteekki sai pistettävää rokotetta lähes 70 000 annosta jaettavaksi Päijät-Hämeen alueella. Erästä noin 50 000 rokotetta jäi yhtymän käyttöön.

Päijät-Hämeeseen saatiin tänä vuonna lähes 5 000 rokotetta enemmän kuin viime vuonna, jolloin kysyntä oli vähäisempää ja rokotteita jäi käyttämättä.  

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 24.11.2020 08.51