Influenssarokotusten ajanvaraus on ruuhkauttanut ajanvarauspuhelimia - yhtymä suosittaa sähköistä ajanvarausta

Takaisin

Hyvinvointiyhtymän ajanvarauspuhelimet ovat paikoin ruuhkautuneet influenssarokotusaikoja varaavien soitoista. Asiakkaiden toivotaan varaavan aikoja ensisijaisesti sähköisesti.

Asiakkailta toivotaan kärsivällisyyttä, sillä aikoja ja rokotteita riittää varmasti kaikille haluaville koko loppuvuodeksi. Tarvittaessa rokotuksia saa vielä tammikuussakin.

Etenkin Lahden keskustan lähiklinikan ajanvarauspuhelimet ovat olleet ruuhkaisia. Myös Chat-palvelu on ruuhkautunut runsaista yhteydenotoista.

Rokotuksen ottaa nyt moni ensikertalainen

Hyvinvointiyhtymän alueella on ensimmäisten rokotusviikkojen aikana jo selvästi näkyvissä uusien väestöryhmien aktivoituminen. Moni ottaa rokotuksen joko ensimmäistä kertaa tai monen vuoden tauon jälkeen. Toivottavaa onkin, että mahdollisimman moni ottaa rokotuksen, sillä se vähentää influenssaan sairastumisen riskiä ja terveydenhoidon kuormitusta koronaepidemian aikana.

Tänä vuonna joukkorokotustilaisuuksia ei koronatilanteen vuoksi järjestetä. Ajan rokotukseen voi kätevimmin varata yhtymän verkkosivuilta phhyky.fi/fi/kausi-influenssarokotukset-2020/

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 30.10.2020 10.29