Järvien kierros

Maisema

 
Tiilijärvien tielle – To the Tiilijärvi Lake trail 


Järvien kierros kulkee kolmen järven ympäri. Matkaa reitille tulee noin 7,5 kilometriä. Vaihtelevan reitin varrella kuljetaan tasaisia teitä, metsäpolkuja ja pitkospuita pitkin. Pohjoisessa nousee Tiirismaan rinne, jonka mäet antavat kulkijalle haastetta. Matkan aikana voi jäädä ihastelemaan järvinäkymiä, suojeltua pähkinäpensaslehtoa tai karua suota niiden monine lajeineen. Tervetuloa nauttimaan luonnosta lähellä palveluja. 
Reitin läheisyydessä voi käydä tutustumassa Tiirismäen laajaan muinaisjäännösalueeseen, jossa on useita mielenkiintoisia kohteita. Näistä on merkitty maastoon 15 kappaletta. Alueen tietotaulu sijaitsee reitiltä noin 300 metriä pohjoiseen. Paikalle on opastus. 


The 7.5 km long Tiilijärvi

Lake trail loops around three lakes. The trail consists of flat terrain, forestal paths and wooden causeway. 

The northern part of the trail is more steep and great for hikers looking for a more challenging walk. The route offers beautiful vista points overlooking the lakes, a hazelnut grove and the  Soisalmensuo marsh, with all of their fauna. Enjoy the unique outdoors close to the city. 
Along the route, there is an opportunity to visit the Tiirismäki relic site, that consists of several fascinating specimen. 15 of them have been marked in the area. More information can be found near the site,approximately 300 m north the marked trail. The route to the site is guided. 

 
7,5 km  
Keskivaativa reitti 
Siniset maalimerkit 
Heijastinmerkitty 
Erillinen talvipolku 
Kauniit maisemat 
Näköalapaikka 
Portti luontoon 
Salpausselkä Geopark 

Kartta
 
Kartta


 
Saapumisohjeet  
Saapuminen: 
Reitille pääsee autolla, joukkoliikenteellä, jalan ja pyörällä. 

 
Lähtöpaikka:  
Vähä-Tiilijärvenkuja, 15870 Hollola 

Linkki lähtopaikalle
 
Ohjeet 
Pysäköi merkitylle alueelle 
Yksityisalueille meno kielletty 
Pidä eläimet kytkettyinä 
Kunnioita luontoa ja siellä kulkijoita 
Tulen teko alueella kielletty 
Hätätilanteessa soita 112 
Nauti luonnosta ja sen puhtaudesta 
 
Rules 
Park your car in the designated area  
No trespassing through private properties 
Keep pets on leash 
Respect the nature and travellers 
Making fire is forbidden 
In a case of an emergency call 112 
Enjoy your hike, the nature and its purity 
 

Pitkospuut


Hollolan sympaattisen järvien kierroksen kohokohdat ovat sen järvet  
Menosuuntaani avautui yksi syksyn kauneimmista maisemista. Upeat värit, kaunis koivikko ja lehtien peittämä polku, joka hävisi kauempana sumuun. Paljon rantoja, paljon istuskelupaikkoja. Kadehdin ihmisiä, jotka saavat täällä käydä lenkillä joka päivä – melkein suunnittelin jo muuttoa Vähä- tai Keski-Tiilijärven tuntumaan. Reitti oli kaiken lisäksi monipuolinen ja hyvin merkitty. Well done Hollola! 

Linkki Järvien kierroksen järviin

Suo


Reitin varrella vettä voi ihailla korkealta näköalapaikalta, rannoilla kulkevilta poluilta tai pulahtaessa uimaan  
Vesi kuuluu olennaisena osana kulttuurimaisemaamme. Järven rauhallisuus vetää puoleensa ja järvien rannalle on hyvä lähteä virkistäytymään. Matkan aikana voi jäädä ihastelemaan järvinäkymiä, suojeltua pähkinäpensaslehtoa tai karua suota niiden monine lajeineen.  

Linkki Lahdenseudun luonto järvien kierros


 

Maisema


Salpausselkä Geopark-kohde  
Järvien kierros kulkee Hollolassa kolmen Tiilijärven ympäri. Kirkasvetiset, ensimmäisen Salpausselän pohjavedestä vetensä saavat, lähdepohjaiset Vähä-, Keski- ja Iso Tiilijärvi edustavat Salpausselkien luontoa kauneimmillaan. Vaihtelevan reitin varrella kuljetaan tasaisia teitä, metsäpolkuja ja pitkospuita pitkin. Pohjoisessa kohoaa Tiirismaa, jonka rinteet tarjoavat kulkijalle haastetta. Matkan aikana voi jäädä ihastelemaan järvinäkymiä, karua suota tai suojeltua pähkinäpensaslehtoa monine lajeineen.

Linkki Tiilijärvet