Joukkoliikenne

Joukkoliikenteen järjestämisestä vastaa Lahden seudun liikenne (LSL)

Hollolan joukkoliikenne muodostuu seudullisen viranomaisen järjestämästä linjaliikenteestä (LSL), sitä täydentävästä markkinaehtoisesta (liikenteenharjoittajien tarjoamasta) liikenteestä sekä kunnan tarjoamasta Hoppa-palveluliikenteestä (sis. myös Hämeenkosken kyläkyydit).

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta toimii joukkoliikenteessä koko Päijät-Hämeen toimivaltaisena viranomaisena. Lautakunnassa on jäseniä yhdeksästä kunnasta. Lahden kaupunki toimii seudullisena viranomaisena, joka vastaa mm. joukkoliikenteen järjestämisestä, suunnittelusta, lippujärjestelmistä, viestinnästä ja kilpailuttamisesta. LSL, eli Lahden seudun liikenne, on viranomaisen käyttämä markkinointinimi.

Suurimpana seudullisena liikennöitsijänä Hollolan suuntaan toimii tällä hetkellä Koiviston Auto Oy, joka hoitaa pääosan linjaliikenteestä Hollolasta Lahteen sekä Hollolan sisällä. Tämä liikennöinti kattaa seuraavat linjat:

4, 8, 11, 20, 23, 42, 51, 52, 55, 56, 57, 58.

Vesikansan suunnalla seudullisesti järjestettynä liikennöi myös Koiviston Auto Oy (linjat 40, 41 ja 43), Lehtimäen Liikenne Oy ja lisäksi alueella on hieman markkinaehtoista liikennettä. Hämeenlinna-Lammi-Lahti –välin liikennöintiä hoitaa Pekolan Liikenne Oy.

Lahden seudun liikenteen runkolinjastosuunnitelma voi lähivuosina tuoda hieman muutoksia myös Hollolan kunnan alueella/alueelta tapahtuvaan liikennöintiin. Lisätietoja runkolinjastosta voi lukea LSL:n nettisivuilta.

Lahden Seudun Liikenteen aikataulut ja reitit löytyvät LSL:n nettisivuilta.

Reitti- ja aikataulutietoja voi hakea myös reittioppaasta.

Hollolan ja Lahden välisen markkinaehtoisen kaukoliikenteen aikataulu- ja matkatiedot löytyvät Matkahuollon nettisivuilta.

Maksaminen LSL:n busseissa tapahtuu Waltti-matkakortilla. Lisätietoja Waltti-kortista voi lukea LSL:n nettisivuilta ja aikatauluvihkosta. Hollolassa Waltti-kortin asiakaspalvelu toimii asiointipiste Piipahluksessa Hollolan pääkirjastolla.

Waltti-kortin lisälatauksia voi tehdä Waltin verkkokaupassa, myyntipisteissä ja linja-autoissa. Bussissa kortin lataaminen maksetaan käteisellä.

Waltti-kortin lisäksi bussimatkan voi maksaa käteisellä (kertalippu), päivälipulla tai LSL:n mobiilisovelluksen kautta. Lisätietoja maksutavoista ja hinnoista löytyy LSL:n nettisivuilta.