Juha Rehula PRO HOLLOLA 2017

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Kättelijät

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Sanni-Maria Tiihonen ja valtuuston puheenjohtaja Jarkko Niemi kättelivät kaikki juhlivat loppuunmyydyssä tilaisuudessa Heinsuon koululla 6.12.2017

Hollolan juhlagaalassa palkittiin Juha Rehula

Tämän vuoden PRO HOLLOLA -mitali myönnettiin kansanedustaja Juha Rehulalle (kesk). Mitali myönnetään ansiokkaasta toiminnasta Hollolan kunnan eteen ja tunnetuksi tekemiseksi.

Juha Rehulasta löytyy ensimmäinen merkintä luottamushenkilörekisterissa päiväyksellä 27.10.1984, nimikkeellä kunnanvaltuuston jäsen. Nimikkeet vaihtuivat pian puheenjohtajuuksiin ja työ on jatkinut luottamustehtävissä Hollolassa ja Päijät-Hämeessä. Rehula on myös maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja ja yksi tulevan maakunta- ja soteuudistuksen käytännön toteuttaja. Kansanedustajaksi Rehula valitttiin 1996. Hän on ollut sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen tai puheenjohtaja yli 18 vuotta. Rehula on ollut ministeri pääministerien Matti Vanhasen, Mari Kiviniemen ja Juha Sipilän hallituskaudella. 

Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen kertoi palkintopuheessaan, että poikkeuksellinen raskas vastuu maan suurimman uudistuksen eteenpäin viemisessä oli tärkeä mitalin myöntämisen peruste.

Palkittava itse oli kertonut, että juuret pitävät kiireisen miehen tiukasti paikallaan: "Hollolast en muute lähe koskaan", Juha Rehula oli todennut kuluneella viikolla.

Juhlapuheessa kerrottiin myös itsenäisyyden kipeistä ensi askelista

Itsenäisyyspäivägaala järjestettiin Heinsuon uudella koululla. Ohjelma oli juhlava ja runsas kauttaus hienoja puheita ja hollolalaisten taiteilijoiden, laulajien ja tanssijoiden, esityksiä.

Valtuuston puheenjohtaja Jarkko Niemi ja nuorisovaltuuston puheenjohtaja Sanni-Maria Tiihonen kättelivät juhlavieraat, joita arvioitiin olevan paikalla ainakin viisisataa. Puheessaan Niemi korosti juhlavuoden teeman yhdessä näkyvän Hollolassa. Kansakunnan historia rakentuu keskeisille tasa-arvon, koulutuksen ja yhteisöllisyyden arvoille. 

Kansakuntamme historia rakentuu keskeisille periaatteille, joita voidaan nähdä Suomessa ja suomalaisuudessa edelleen. Suomi on hyvämaineinen, pieni ja ketterä maa, jolla on kyky tarjota ratkaisuja maailman ongelmiin.

Jarkko Niemi käsitteli myös Suomen itsenäisyyden varhaisia vaiheita:

"Vuonna 1917 elettiin nurkillamme varsin sekavissa olosuhteissa. Venäjällä käytiin vuoden aikana kaksikin vallankumousta ja ensimmäinen maailmansota oli käynnissä. Venäläisiä sotajoukkoja oli Suomessa itsenäisyyden julistamisen jälkeen vielä pitkään ja ne osallistuivat sisällissotaamme osana punaisten joukkoja....Katkeran vapaussodan veriteot ovat järkyttäneet suomalaisten mieliä. Pääosin ne tapahtuivat sotatoimien ulkopuolella. Nämä ovat antaneet suuren määrän tutkimuksen aiheita aina nykypäiviin saakka. Tänä juhlavuonna meillä on erityinen syy kunnioittaa sotaveteraanejamme ja lottiamme. On hienoa, että voimme olla täällä tänään yhdessä. He ovat tänä päivänä meidän ikääntyneitä kunniakansalaisiamme."

PRO HOLLOLA -mitalisti 2017 Juha Rehula Etelä-Suomen Sanomien kuvaamana.

Julkaistu: 07.12.2017 11.27