Jukolan viestin talkooväkeä esitetään vuoden urheiluteoksi

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Hyvinvointivaliokunnan esityslistalla myös lasten ja nuorten hyvinvointi ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten nimikemuutokset.

Kuva ess

Jukolan viestiä teki 2 000 talkoolaista, joista iso osa oli hollolalaisia urheilun ja liikunnan ystäviä. Kuva: Etelä-Suomen Sanomat.

Esityslista hyvinvointivaliokunnan 19.12. kokouksesta luettavissa täällä.

Poimintoja esityslistalta:


Lasten ja nuorten hyvinvointi

Päijät-Hämeen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2018-2021 on valiokunnan hyväksyttävänä. Osallisuuden ja asiakaslähtöisyyden toteutuminen ovat maakuntakohtaisia kehittämistarpeita. Opettajat, huoltajat ja oppilaat haluavat vaikuttaa nykyistä enemmän koulutyön kehittämiseen itseään koskevissa asioissa. Hollolassa kuntakohtaiset tavoitteet on huomioitu kunnan omassa hyvinvointiohjelmassa. 

Varhaiskasvatuksen ammattilaisten nimikemuutokset

Varhaiskasvatuslaki uudistui viime syksynä, ja varhaiskasvatuksen henkilöstön nimikkeitä yhtenäistetään.  Esityksen mukaan Hollolassa otetaan käyttöön varhaiskasvatuksen opettajan sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajan että varhaiskasvatuksen erityisopettajan nimikkeet. Nyt vastaavat nimikkeet ovat lastentarhanopettaja, lastenhoitaja ja erityislastentarhanopettaja. Perhepäivähoitajan nimike säilyy ennallaan. Varhaiskasvatuksen sosionomin nimike otetaan käyttöön, kun työnkuva ja työn hinnoittelu selkiytyvät.


Hollolan vuoden liikuntateko 2018

Ehdotuksia kuntalaisilta vuoden hollolalaiseksi liikuntateoksi tuli kokonaista 59 kappaletta. Liikuntateoksi ehdotettiin muun muassa Country Heels & Toes ry:n pärjäämistä kansainvälisessä rivitanssikisassa Blackpoolissa, jääkiekkojoukkue HC Giantsin nousua Suomi-sarjaan ja B-juniorijoukkueen perustamista ja Hollolan kunnan ilmaisia liikuntatiloja ja Heinsuon koulun ulkoliikunta-aluetta sekä Hollolan Urheilijat 46:n rullahiihtorataa että liikuntakeskus Zenanan ihmisläheistä asiakaspalvelua. Yksittäisistä henkilöistä esitettiin Petri Engmania pyytettömästä vapaaehtoistyöstä hollolalaisen jääkiekon ja nuorten hyväksi, ja Katri Mattilan tapaa liikuttaa ihmisiä täydestä sydämestä Länsi-Hollolassa. 

Esityksessä esitetään valittavaksi vuoden urheiluteoksi kuitenkin Jukolan viestin talkooväen. Yhteensä 21 ehdotuksista koski Jukolan viestiä, joka kesällä 2018 toi Hollolaan 20 000 ihmistä ja jota tapahtumaa teki 2 000 talkoolaista. 


Julkaistu: 17.12.2018 11.50