Kaksi uutta koronavirustartuntaa, turvaväleistä pidettävä nyt kiinni

Takaisin

Kansallinen valmius laaja-alaisen pandemian hoitamiseen on Suomessa hyvä. Myös Päijät-Hämeen alueellinen valmius on hyvä.

Koronaepidemian leviämistä on edelleen mahdollista rajoittaa noudattamalla turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Ryhmäkokoontumisia on syytä välttää, ja sisätiloissa on pidettävä toisiin ihmisiin kahden metrin etäisyys.

Huolehdi itsestäsi ja läheisistäsi, ja jos lievätkin hengitystieinfektio-oireet huolestuttavat, soita Päivystysavun numeroon 116 117. Ethän hakeudu terveysasemalle ennen soittamista. Päivystysavun numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.

Jos tulet paikan päälle flunssaisena, saatat altistaa itsesi muillekin tarttuville taudeille. Toimimalla oikein säästät terveydenhuollon voimavaroja niille, jotka ovat kipeimmin hoidon tarpeessa.

Tilanne tänään 7.8.2020


Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on kuluneella viikolla todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrät ovat nousussa valtakunnallisesti, joten yhtymä muistuttaa, että turvaväleistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on nyt ehdottoman tärkeä pitää kiinni. Myös muita hengitystieinfektioita eli flunssatauteja on alkanut esiintyä syksyä kohden enemmän, ja turvaohjeet auttavat ehkäisemään myös näiden tautien leviämistä.

Koronatartuntoja on varmistunut Päijät-Hämeessä tähän mennessä yhteensä 127. Luku sisältää myös ne koronavirukseen sairastuneet, jotka on testattu täällä mutta joiden kotipaikka on muualla kuin yhtymän toimialueella.

Yksi koronavirukseen sairastunut potilas on parhaillaan sairaalahoidossa. Koronaviruksesta parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratoriokokeella, on 113. Koronavirukseen on menehtynyt Päijät-Hämeessä yhteensä 4 ihmistä. Viimeisin kuolemantapaus on huhtikuulta.

Yhtymä jäljittää kaikkien todettujen tapausten tartuntaketjut huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Jos kärsii hengitystieinfektion oireista, on suositeltavaa hakeutua laboratoriotesteihin koronaviruksen varalta. Testiin hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116117. Päivittäiset puhelinsoitot ja näytteenottomäärät ovat huomattavassa kasvussa, minkä vuoksi puhelinpalvelussa ja näytteidenotossa on viime päivinä ollut valitettavia viiveitä. Yhtymä on jo lisännyt ja lisää edelleen resursseja näihin toimintoihin.

Terveysasemille tai muihin terveydenhuollon toimipisteisiin ei tule hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä on otettu kevään ja kesän kuluessa 9 853 koronavirusnäytettä.

Yhtymä julkaisee 17. elokuuta lähtien jälleen joka maanantai tilannekuvapäivityksen alueensa koronavirustilanteesta verkossa osoitteessa www.phhyky.fi/koronavirus. Sitä ennen tilanteesta tiedotetaan tarpeen mukaan, kun jotakin uutta ilmenee.

 
Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Julkaistu: 07.08.2020 14.33