Kalliola ja Heinsuo juhlivat 1.12. Opetusministeri puhui Heinsuolla

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Koulujen vihkiäiset

Kuvassa yllä käynnissä Suomen jälleenrakennus. Kalliolan koulun Suomi100 -juhla.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen: Hollola halusi ratkaista viheliäät sisäilmaongelmat

Heinsuon ja Kalliolan koulut avattiin virallisesti 1.12.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kiitti puheessaan, että Hollolan kunta on halunnut ratkaista viheliäät sisäilmaongelmat ja rakentaa tulevaisuutta.

"Panostaminen koulutukseen ja sivistykseen on panostus meidän huomiseen, ja se on oikea Suomi100 teko", Grahn-Laasonen sanoi. Satavuotiaan Suomen tarina on kertomus osaavasta, lukutaitoisesta ja lukevasta kansasta. Pieni pohjoinen maa ponnisti yhdeksi maailman monilla mittareilla parhaista maista. Suomi on noussut koulutuksen kärkimaaksi, koska meillä arvostetaan koulutusta ja sivistystä.  Sivistys on myös yhteiskunnan kulmakivi, joka herättää maailmalla suurta ihastusta.

Opetusministeri nosti puheessaan myös osaamiseroihin, syrjäytymiseen ja lukutaitoon liittyviä huolenaiheita.

Heinsuon juhlat jatkuivat juhlalounaalla ja avoimin ovin. Avoimet ovet Heinsuon koululla pidetään kello 12 – 14. Lisätietoja apulaisrehtori Pekka Toikkanen, pekka.toikkanen@hollola.fi puh. 044 7801 231. Heinsuon koulun osoite on Terveystie 10, 15870 Hollola.

Vesikansaan saapui mummo

Kalliolan koulu oli ratkaissut avajaisensa Vesikansan Suomi100 -juhlallisuuksilla.  Perheen ja lasten juhlaa veti mummo, joka johdatteli Suomen satavuotisen historian vuosikymmenten läpi. Ohjelmanumerot olivat vauhdikkaita ja koskettavia. Niin ikään Kalliolan koulun ovet ovet avoimet 12-16 välisenä aikana, ja ohjattuja kierroksia on tasatunnein. 

Katso lyhyet videopätkät Kalliolan aamujuhlien tunnelmista.

Rehtori Aarne Ylipiha paljastaa vinkit 12-tuntiseen juhlaurakkaan.

Vanhemmat kommentoivat juhlia.

Yhteisökahvila Kabinetti on auki kello 12-17. Kello 17 alkaa Vesikansan kutsuvierastilaisuus.

Kello 18 juhlasalissa juhlitaan Vesikansan Suomi100 seurojen, yhdistysten ja koulujen yhteisenä ponnistuksena. Päivä huipentuu kello 19 tanssiorkesteriin ja kakkukahveihin. Lisätietoja rehtori Aarne Ylipiha, aarne.ylipiha@hollola.fi

Kalliolan koulun osoite on Rajaharjuntie 23, 15270 Kukkila.

Suuri päivä Hollolalle
 

Perjantai joulukuun ensimmäinen on suuri päivä Hollolalle: silloin vihitään käyttöön Heinsuon yhtenäiskoulu kuntakeskuksessa ja Kalliolan koulu Vesikansassa. Molempien koulujen monivuotinen prosessi ideasta valmiiseen kouluun saatiin päätöksen tänä syksynä, ja opiskelu uusissa tiloissa aloitettiin syksyllä 2017. Uudistuksen takana on pedagoginen ajattelu tulevaisuuden oppimisympäristöistä ja oppimisen tavoitteista, josta me Hollolassa olemme ylpeitä ja innoissamme.

Kuvatunnelmia aamupäivästä 1.12.2017

Vasemmalta lukien Tomppa, Anna, Teemu hetkeä ennen Vesikansan Suomi100 -avajaisia. Kaikki kolme työskentelevät Kalliolan koululla.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen oli Heinsuon yhtenäiskoululla juhlapuhujana.

Juhla-ateria Heinsuon yhtenäiskoulun hulppean kokoisessa ruokalassa.

Kalliolan koulun rehtori ja esiintyjäjoukko Vesikansan Suomi100 -juhlissa.

Julkaistu: 01.12.2017 14.22