Kansainvälisiä vieraita Kalliolan koululla

Kategoria: Opetus
Takaisin

Uudessa Kalliolan elinkaarikoulussa on vieraita riittänyt koulun avattua ovensa elokuussa 2017.
Kansainväliset ryhmät saapuvat yleensä tutustumaan koulurakentamisen nykytrendeihin.
Belgorodin vieraat ilmoittivat tulleensa saatuaan tehtäväksi tutustua suomalaiseen koulujärjestelmään koska se on maailman paras.

Kalliolan koulu

Etupäässä vieraat ovat tulleet eri kunnista ympäri Suomea. Viimeisimmät vieraat viikolla 7 tulivat kuitenkin Venäjältä. Belgorodista, Länsi-Venäjältä läheltä Ukrainan rajaa saapui aamupäivästä delegaatio, joka piti sisällään lääkäreitä ja rakennusurakoitsijoita sekä alueen Duuman edustajan virkamiehineen. Iltapäivästä vuorossa oli Pietarin englanninkielisen koulun vierailu. Kansainvälistä väriä nähtiin myös Hollo&Martta –festivaalien aikana saksalaisen kansantanssiryhmän vieraillessa Kalliolan uudessa salissa (kuva).

Kalliolan koulun avoimet tilat, modernit koulukalusteratkaisut ja uuden opetussuunnitelman mukainen toimintakulttuuri kiinnostivat, mutta yhtälailla ihmetystä herättivät luonnonläheisyys piha-alueilla, kättentaitojen tilojen toiminta sekä yhteisöllisyys, joka kulminoituu kirjasto-, kahvila- ja terveyspalveluiden läsnäolona koulurakennuksessa.

Suurin ihmetys koettiin kuitenkin, kun kaksi Kalliolan koulun oppilasta liittyi tutustumiskierrokselle; tyttöjen aloittaessa esittelemään kouluaan vieraille venäjäksi olivat vieraiden ilmeet näkemisen arvoiset…

Kuvassa oppilaat esittelevät Belgorodin vieraille itsepalvelukirjasto lainausjärjestelmää.

Vierailukiinnostusta on osoitettu myös Yhdysvaltojen ja Kiinan suunnasta. Turkkilainen koulurakennuksiin erikoistunut sijoittajaryhmä tutustui vastaluovutettuihin koulutiloihin jo ennen lukuvuoden alkua ja vuodenvaihteen jälkeen vieraili ryhmä rehtoreita Puolasta.

"Jännä nähdä kuinka moneen eri kansallisuuteen Vesikansan lapset lähivuosina koulupäiviensä aikana pääsevät tutustumaan", tuumaa rehtori Aarne Ylipiha.

 

Julkaistu: 19.02.2018 08.00