Käräjäokeus hylkäsi kuntien puukartellikanteet

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Puukartellituomio

Käräjäoikeus hylkäsi Hollolan ja 31 muun kunnan kanteet  metsäyhtiöitä vastaan

Kunnat peräsivät yhtiöiltä käräjillä noin kuuden miljoonan euron korvauksia, mutta joutuvat nyt maksamaan yhtiöiden oikeudenkäyntikulut. Yhteensä kuluja Hollolalle ja 29 muulle kunnalle koitui reilut 200 000 euroa.

Kunnat tuomittiin maksamaan omien yhteensä lähes 4,6 miljoonan euron suuruisten oikeudenkäyntikulujensa lisäksi yhteensä noin 6,2 miljoonaa euroa metsäyhtiöiden oikeudenkäyntikuluja.

Kyse on puun hinnasta

Niin sanotussa puun ostokartellijutussa kunnat käräjöivät Stora Enson, Metsäliiton ja UPM-Kymmenen kilpailunrajoituslain vastaisen menettelyn takia. Kunnat peräsivät yhtiöiltä käräjillä noin kuuden miljoonan euron korvauksia ja katsoivat metsäyhtiöiden maksaneen raakapuusta alihintaa.

Käräjäoikeus on hylännyt kaikki kanteet näyttämättöminä. Käräjäoikeuden mukaan kantajien puunmyynti ei ole vähentynyt ja kauppoja jäänyt tekemättä vastaajien kilpailunrajoituslain vastaisen menettelyn vuoksi, ja että kilpailunrajoituslain vastaisesta menettelystä olisi tekemättömien kauppojen vuoksi aiheutunut kunnille vahinkoa.

Myöskään näyttöä siitä, että korjuu- ja kuljetuskustannuksia koskevalla tietojenvaihdolla olisi ollut vaikutusta puun hintaan, ei ole.

Lue lisää.

Julkaistu: 31.10.2017 14.05