Keväthavaintoja Vähä-Tiilijärveltä

Kategoria:
Takaisin

Vähä-Tiilijärveltä tuli torstaina 25.4. kunnan ympäristönsuojeluun ilmoituksia, joiden mukaan keskiviikkoiltana 24.4. rantavedessä on ollut runsaasti harmahtavaa vaahtoa. Sama ilmiö on ollut havaittavissa myös ainakin Vesijärvellä torstaiaamuna. Vaahtoamiseen ei ilmoitusten mukaan liittynyt hajua.

Ilmiölle löytyy useita mahdollisia selittäviä, luonnollisia tekijöitä. Se voi johtua sään nopeasta lämpenemisestä ja esimerkiksi siitepölystä sekä järvivedessä normaalistikin luontaisesti esiintyvistä pieneliöistä, joiden leviämisstrategiaan järviveden vaahtoaminen myös monesti liittyy. Sulamisvesien mukana järviin päätyvä aines, esim. katupöly, voi myös osaltaan vaikuttaa nyt havaittuun vaahtoamiseen. Ympäristönsuojelu teki maastokäynnin Vähä-Tiilijärvelle 25.4. aamupäivällä, jolloin rantavesi oli jälleen kirkasta ja vaahdotonta.

Vähä-Tiilijärven tilaa seurataan ja tutkitaan viime vuonna käynnistyneen hankkeen toimesta. Lue tietoja Vähä-Tiilijärvestä täältä: https://www.hollola.fi/vaha-tiilijarvi-on-meille-tarkea

Vähä-Tiilijärvi 25.4.2019, kuvaaja: Jenna Kenttä

Julkaistu: 25.04.2019 15.05