Koko väestön koronarokotusten arvioidaan alkavan huhtikuun lopussa – aikoja ei kuitenkaan vielä voi varata

Takaisin

Koronavirusrokotukset edistyvät Päijät-Soten alueella hyvin. Tällä viikolla noin 4 400 asukasta saa ensimmäisen rokotusannoksen. Joka kuudes alueen vähintään 16-vuotiaasta väestöstä on saanut ensimmäisen rokotteen. Vähintään 80-vuotiaista jo neljä viidestä ja 75–79-vuotiaista enemmän kuin kaksi viidestä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Ikääntyneiden rokotuskattavuuden toivotaan edelleen nousevan. Läheinen voi myös avustaa ikääntynyttä tekemään sähköisen ajanvarauksen. 

Rokotuksia saavat tällä hetkellä vähintään 75-vuotiaat, riskiryhmään 1 kuuluvat vähintään 16-vuotiaat ja kriittinen sote-henkilöstö. 70–74-vuotiaiden ikäryhmän sekä riskiryhmään 2 kuuluvien vähintään 60-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa ensi maanantaina 22. maaliskuuta kello 12. Aikoja ei heti riitä kaikille halukkaille, mutta niitä avataan lisää, kun seuraavien viikkojen rokotemäärät varmistuvat. Riskiryhmien taustasairaudet voi tarkistaa täältä

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä linjasi, että AstraZeneca-rokotteella voidaan rokottaa myös ikääntyneitä. Tämä ei kuitenkaan muuta suunniteltua rokotuskäytäntöä alueellamme, sillä AstraZenecan rokotteita saadaan tällä hetkellä vain pieniä määriä. 

Tämän hetken arvion mukaan koko väestön laajuiset rokotukset alkavat Päijät-Soten alueella huhtikuun lopussa. Kaikki halukkaat saavat ensimmäisen rokotteen viimeistään heinäkuussa. Aikoja näihin rokotuksiin ei voi kuitenkaan vielä varata, vaan ajanvaraus on rajattu yllä mainituille ryhmille. Kun koko väestön laajuiset rokotukset alkavat, saavat työterveyshuollon asiakkaat rokotuksensa ensisijaisesti työterveyshuollon kautta. 

Tietoa koronavirusrokotuksesta ja ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista.  

Koronavirusrokotusten aikataulu seuraaville kahdelle viikolle: 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 18.03.2021 12.38