Kolmen miljoonan tonttikaupat Attendon kanssa, mukaan haasteeseen rajoittaa energiajuomien myyntiä

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Virastotalo

Kunnanhallituksessa tehtiin isoja päätöksiä maanantaina 27.11.2017. Lue päätöspöytäkirja.

Kolmen miljoonan kaupat

Hollolan kunnanhallitus päätti maanantaina myydä Salpakankaan terveysasema ja Vesikansan terveysasema hoivapalveluyritys Attendolle. Attendo on tehnyt kiinteistöistä yhteensä kolmen miljoonan euron tarjouksen. Kunta järjesti tonteista tarjouskilpailun ja Attendon tarjous oli korkein. Kunnahallituksen 27.11. tekemä päätös on ehdotus valtuustolle, joka päättää asiasta lopullisesti 11.12.

Attendo vuokraa Salpakankaan terveysasemaa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle vuoden 2021 loppuun asti. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että nykyisen terveysaseman viereen nousee kunnan rakennuttama uusi laajan tason terveysasema. Attendo on ilmoittanut valmiutensa rakentaa Salpakankaan terveysaseman tontille seniorikortteli, missä tarjotaan monipuolisia asumis- ja muita palveluja ikääntyville. Seniorikorttelin saaminen Hollolaan on ollut kunnan toive.

Vesikansa

Vesikansan osalta terveysasema on vuokrattu hyvinvointiyhtymälle. Jos hyvinvointiyhtymä päättää lakkauttaa Vesikansan terveysaseman, Attendo sitoutuu perustamaan tiloihin uudet valinnanvapauden piiriin kuuluvat terveyspalvelut. Tällä hetkellä hyvinvointiyhtymä on jatkamassa Vesikansan palveluita sivupisteenä. Neuvolapalvelut on jo siirretty Kalliolan koululle, missä on tilat myös hammaslääkäripalveluille sekä koulukuraattorille ja -psykologille, mutta ei lääkäripalveluille.

Hollola haluaa rajoittaa energiajuomien myyntiä

Kunnanhallitus päätti, että Hollolan kunta yhdessä nuorisovaltuuston ja vanhempainyhdistysten kanssa lähtee haastamaan alueen kauppiaita ja yrittäjiä rajaamaan energiajuomien myyntiä. Energiajuomien käytöllä on useita haittavaikutuksia nuorille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että vähittäiskauppiaat rajoittaisivat energianjuomien myynnin yli 15-vuotiaille. Hollola lähtee päätöksen myötä mukaan päijäthämäläiseen yhteistyöhön ehkäisevä päihdetyön EHYTin, Lahden seudun vanhempien ja Suomen Vanheimpainliiton kanssa.

PRO HOLLOLA -mitalisti palkitaan itsenäisyyspäivänä

Yhteensä 12 henkilöä tai toimijaa on perustellusti ehdotettu vuoden 2017 PRO HOLLOLA –mitalistiksi. Kunnanhallitus valitsi mitalistin maanantaina 27.11. Mitali luovutetaan itsenäisyyspäivän juhlagaalassa Heinsuon koululla 6.12. Mitalia on jaettu vuodesta 1997 henkilöstä tai toimijasta, joka on toiminut ansiokkaasti Hollolan hyväksi. Mitalisteina ovat olleet muun muassa taidekeräilijät ja taiteilijat Liisa ja Timo Ruokolainen (1997), kuvanveistäjä Mauno Hartman, Hollolan Näyttämö ry (1999), Heikki Mantere, Hollolan Kotiseutuyhdistys (2005), mäkihyppääjä Janne Ahonen (2008), Hollolan Nuorisoseura ja Hollolan keskiaikaseura,  urheiluaktiivi Esko Saari (2015) ja viime vuonna Hollolan kirkonseudun kylät ry.

Lue lisää itsenäisyyspäivän juhlagaalasta

Kunnanhallitus hyväksyi ylijäämäisen talouskatsauksen

Kunnan talousarvio on tarkentunut syys-lokakuun 1,5 miljoonan alijäämästä plusmerkkiseksi. Toteumaseurannan pohjalta tilinpäätös näyttäisi olevan 2,5­-3 miljoonaa ylijäämäinen. Tulokseen vaikuttaa vielä moni tekijä. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän muutokset laskutuksen osalta ovat mahdollisia.

Palvelualueiden talousarviot ovat taas toteutuneet pääosin suunnitellusti ja osin myös alle budjetoidun. Talous on kääntymässä voitolliseksi muun muassa, koska alituksia syntynee sosiaali- ja terveysmenoista, henkilöstömenoista, ja verotulot tulevat puolestaan ylittymään. Lopulliseen tilinpäätökseen vaikuttavat myös mahdolliset arvonalennuskirjaukset. Ylijäämää tulee todennäköisesti pienentämään Pyhäniemen vanhainkodin tasearvon alaskirjaus.

Julkaistu: 27.11.2017 09.05