Kontti-kesäkahvila Vähä-Tiilijärven rannassa - Hollolan kunta pilotoi kesätyöseteleitä 4H-yhdistyksen kanssa

Kategoria: Opetus Nuoriso
Takaisin

kesäduuni infojuliste

Kesäkahvila Vähä-Tiilijärven rantaan

4H-yhdistys perustaa Vähä-Tiilijärven rantaan kesäkahvilan, joka tarjoaa kesätyöpaikkoja nuorille. Kesäkahvilan toimintaan kuuluu myös oleellisena osana Hollolan Avantouimareiden uimakopin takaosassa olevan wc-tilan käytön mahdollistaminen ranta-alueen uimareille.

Kesäkahvila on päivittäin avoinna säävarauksella klo 12-18 ajalla 17.6.- 11.8.2019 ja viikonloppuisin ajalla 7.6.- 31.8.2019. Kellonajoista ja päivistä voidaan joustaa esim. mahdollisten tapahtumien johdosta ja säätilanteen mukaan.

Kesäkahvilatoiminta mahdollistaa 13 nuoren kesätyöllistämisen, joista viisi on 4H-yrittäjiä. Kesätyöntekijöitä koordinoi 4Hn puolesta Johanna Kivistö.

Kesätyöseteleitä myös yhdistysten käyttöön

Hollolan kunta ja Hollolan 4H-yhdistys ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka koskee kesätyösetelin pilotointia eli kokeilua yhdistyksissä. Kesätyöseteli on tarkoitettu edistämään 15-17 -vuotiaiden hollolaisten nuorten kesätyöllistymistä ja on voimassa 1.6.-31.8.2019.

Hollolan kunta on aikaisemmin tarjonnut kesätyöseteleitä nuorille kesätyönhakijoille käyttöön yrityksiin ja yhdistyksiin niin, että kunta on korvannut puolet nuoren palkkauskustannuksista 500 euroon saakka. Tuon summan ylittävän palkan työnantaja on itse korvannut kokonaisuudessaan.

Vuosien 2016 - 2018 aikana ei kesätyöseteliä ole käytetty lainkaan yhdistyksissä. Ilmeistä on, että yhdistyksillä ei ole ollut itse mahdollisuutta maksaa nuoresta aiheutuneita palkkauskustannuksia vaaditun 50% verran.

Vuoden 2019 aikana kesätyöseteleitä pilotoidaan 4H-yhdistyksen kanssa siten, että kunta korvaa kesätyöseteleillä nuoren palkkauskulut kokonaisuudessaan aina 500 euroon saakka. Pilotoijaksi valikoitui 4H-yhdistys, jolla on kokemusta nuorten työllistämisestä Avittaja-palvelun kautta. Jos pilotointi onnistuu hyvin, laajennetaan käytäntöä vuonna 2020 muihin yhdistyksiin talousarvion sallimissa rajoissa.

Kesätyösetelin voimassaolo ja työsuhteen kesto

Kesäseteli on voimassa 1.6.-31.8.2019. Työsuhteen tulee kestää vähintään kaksi viikkoa ja työajan olla 25 tuntia/viikko. Työstä on maksettava vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka. Haku kesätyöpaikkoihin on tapahtunut Hollolan 4H-yhdistyksen kautta.

Yrityksiin tarkoitettuja kesätyöseteleitä on edelleen jaossa kesäkuun loppuun asti, tai siihen asti kun seteleitä riittää. Seitsemästäkymmenestä setelistä on vielä 25 kesätyöseteliä noudettavissa.

Julkaistu: 06.06.2019 14.45