Koronarajoitukset jatkuvat maaliskuun loppuun

Takaisin

Maanantaina kokoontunut koronayhteistyöryhmä on päättänyt suosittaa aluehallintovirastolle nykyisten rajoitusten jatkamista maaliskuun loppuun. Etätyösuositus, kasvomaskisuositus yli 12-vuotiailla, maksimissaan kymmenen henkilön kokoontumissuositus ja aikuisten harrasteryhmien keskeytys jatkuvat maaliskuun ajan. 

Tänään ovat tulleet voimaan uudet tartuntatautilain pykälät, jotka lisäävät velvoitteita yleisölle avoimien tilojen ja asiakastilojen hallinnoijille. Toimijoiden on jatkossa huolehdittava, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen, asiakkaille ja osallistujille annetaan toimintaohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämisestä, käsien puhdistamisesta ja maskien käytöstä. Lisäksi tilojen ja pintojen puhdistamista tulee tehostaa entisestään.  

Koronayhteistyöryhmä ei esitä muita uusien pykälien mahdollistamia velvoitteita hyvinvointiyhtymän alueelle.  

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 23.02.2021 08.24