Koronarokotteiden ajanvaraus on avattu 65–69-vuotiaiden ikäryhmälle

Takaisin

Päijät-Soten alueella annetaan tällä viikolla noin 10 000 rokotusta. Vapaita aikoja on vielä runsaasti varattavissa tälle viikolle Lahden Trion rokotuspisteelle. Tänään maanantaina ajanvaraus avattiin 65–69-vuotiaiden ikäryhmälle. 18–64-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville on myös lisätty aikoja ajanvarausjärjestelmään. Ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Ensi viikolla avataan 60–64-vuotiaiden ikäryhmään kuuluvien ajanvaraus. 

Arvion mukaan alueen koko väestö on saanut ensimmäisen rokotuksensa kesä–heinäkuun vaihteeseen mennessä. Rokotusten ja ajanvarauksen alkamisesta eri ikäryhmille tiedotamme sitä mukaa kun ajankohdat tarkentuvat. 

Yhtymän alueella AstraZenecan rokotetta annetaan vain 65–69-vuotiaille. 70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat saavat Pfizer-BioNtechin tai Modernan rokotetta. AstraZenecan rokotteen saaneille alle 65-vuotiaille annetaan tehosterokotteena Pfizer-BioNtechin tai Modernan rokote. Mikäli AstraZenecan rokotetta ei halua ottaa, voi omaa rokotusvuoroaan jäädä odottamaan kesälle, jolloin muita rokotteita tulee saataville enemmän. 

Koronavirusrokotukset seuraaville viikoille: 


Lisätietoja:  
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 20.04.2021 16.22