Koronarokotukset jatkuvat ensi viikon alussa 70 vuotta täyttäneille

Takaisin

Hyvinvointiyhtymä keskeytti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeen mukaisesti AstraZenecan koronavirusrokotteiden antamisen perjantaina 19.3. Keskiviikkona 24.3. THL päätti, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä. 

AstraZenecan rokote sopii kaikille 65 vuotta täyttäneille. Sairausperusteisia rajoitteita rokotteen antamiselle ei tällä hetkellä ole. Uudet tutkimustulokset AstraZenecan rokotteesta osoittavat, että rokote on teholtaan samaa luokkaa kuin mRNA-rokotteet (Pfizer-BioNTech ja Moderna). Teho vakavaa tautia vastaan on lähes 100 prosenttia. 

Päijät-Soten alueella rokotuksia jatketaan 70 vuotta täyttäneille ja kriittiselle sote-henkilöstölle. Kriittinen sote-henkilöstö voi varata aikoja perjantaista 26.3. kello 13 alkaen. Riskiryhmän 1 rokotukset jatkuvat noin kahden viikon päästä, kun 70-vuotta täyttäneet on pääosin rokotettu. Riskiryhmän 2 rokotukset taas alkavat, kun riskiryhmä 1 on pääosin rokotettu. Ajankohdat ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin. 

Riskiryhmän 1 ensi viikon rokotusajat peruuntuvat. Jo varattuja aikoja ei tarvitse itse perua. Emme soita peruuntuneista ajoista asiakkaille, mutta tiedotamme ajanvarauksen aukeamisesta ja ohjeista ajan varaamiseen ajankohdan varmistuttua. 

Lahdessa on tänään jaettu joka kotiin koronainfo. Infotiedosta poiketen riskiryhmien 1 ja 2 rokotukset on keskeytetty eikä aikoja tällä hetkellä voi varata. 

Asiakas ei voi edelleenkään valita käytettävää rokotetta, eikä lääkäri voi määrätä käytettäväksi toista vaihtoehtoista rokotetta. Ainoa poikkeus on vakava allergia jollekin rokotuksen apuaineelle. 

Tiedotamme myöhemmin mikä tehosterokote annetaan alle 65-vuotiaille, jotka ovat saaneet AstraZenecan rokotteen.  

Tietoa koronavirusrokotuksesta ja ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista.  

Koronavirusrokotukset seuraavalle viikolle: 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 25.03.2021 15.41