Koronarokotuksia voivat varata tiistaista lähtien myös 16–29-vuotiaat

Takaisin

Päijät-Sote haluaa koronarokotusten sujuvan nopeasti, ja sen vuoksi 16–29-vuotiaiden ikäryhmän ajanvaraus avataan jo tiistaina kello 8. Samanaikaisesti ovat käynnissä 30–39-vuotiaiden rokotukset, ja myös vanhemmat ikäryhmät voivat edelleen varata aikoja. Rokotusaikoja on jäänyt jonkin verran käyttämättä, ja uuden ikäryhmän avaamisella jo nyt varmistetaan, että kaikki rokotusajat käytetään.

Pfizer-BioNTechin rokote on ainoa rokote, jota tällä hetkellä annetaan 16–17-vuotiaille. Kesän aikana Pfizer-BioNTechin rokotteita saadaan Päijät-Soten alueelle vähemmän, ja suurin osa saapuvista rokotteista tarvitaan tehosteannoksiin. Tästäkin syystä avataan nuorten ikäluokkien ajanvaraus jo nyt. Aikaa varatessa on huomioitava, että 16–17-vuotiaat voivat varata ajan vain Pfizer-BioNTechin rokotteelle. 

Työterveysasiakkaiden suositellaan ottavan rokotukset ensisijaisesti omasta työterveydestään. Rokotus on mahdollista saada työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus.  

Suosittelemme sähköistä ajanvarausta ja ajan varaamista iltapäivällä, jolloin palvelussa on vähiten ruuhkaa. Ajanvarausjärjestelmässä vapaita aikoja on useilla eri ajanvarauskirjoilla. Ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Ajanvarauksen yhteydessä asiakas valitsee joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen. Modernan ja Pfizer-BioNTechin koronarokotteet ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita, joilla molemmilla on hyvä teho myös virusmuunnoksiin. Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä on huoltokatko 11.–13. kesäkuuta. Käyttökatko alkaa perjantaina 11.6. kello 21 ja päättyy maanantaina 14.6. kello 8. 

Lisätietoja:  
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 08.06.2021 13.18