Koronarypäs ikääntyneiden palvelutalossa Lahdessa

Takaisin

Lahdessa Jalkarannan palvelutalossa on todettu koronavirustartunta 21 asukkaalla ja 5 työntekijällä. Tartunnan alkuperää ei toistaiseksi ole saatu selvitettyä.

Jalkarannan palvelutalo on ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa asuu 48 ihmistä. Henkilökuntaa on noin 30. Kaikki asukkaat ja työntekijät on nyt testattu koronaviruksen varalta. Lähes kaikilla asukkailla ja työntekijöillä on täysi rokotussuoja koronavirusta vastaan.

Päijät-Sote on ollut yhteydessä asukkaiden läheisiin ja kertonut heille tilanteesta. Taloon on asetettu vierailukielto.

Palvelutaloon siirretään sairastuneiden tilalle henkilöstöä yhtymän muista toiminnoista. Myös lääkäriresurssia vahvistetaan.

Päijät-Sote ei anna asukkaiden tai työntekijöiden terveydentilasta tai rokotussuojasta tarkempia tietoja yksityisyydensuojan säilyttämiseksi. Yksikön tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran keskiviikkona aamupäivällä.

Lisätietoja:
Anu Olkkonen-Nikula, ikääntyneiden palveluiden ja kuntoutuksen toimialajohtaja, p. 044 440 6523
Tuomo Nieminen, johtajaylilääkäri, terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja, p. 050 910 5150 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 19.10.2021 16.37