Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella 24.11.2020

Takaisin


 Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Testivastausten valmistumisessa on ollut viivettä, mikä selittää aiempia päiviä matalamman positiivisten määrän. Sairaalahoidossa on neljä Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 489, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan lähes 46 000.  

Koko yhtymän alue on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, ja Lahti lähestyy leviämisvaihetta. Viime viikon tartunnoista tartunnanlähde oli selvillä 42 prosentilla. Alueella oli viime viikon aikana yli 30 joukkoaltistustilannetta. 

Koronatestiin on hakeuduttu vasta useamman päivän oireilun jälkeen, mikä viivästyttää tartunnanjäljitystä. Yhtymä muistuttaakin, että testiin tulee hakeutua heti, kun hengitystieoireita ilmenee. Toivomme, että koronatestiin hakeudutaan ensisijaisesti omaolo.fi-palvelun kautta. Päivystysapu 116117 on ruuhkautunut. 

Alueemme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät osoitteesta phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset. Eilisiä uusia rajoituksia ovat mm. yksityistilaisuuksien ja aikuisten (täysi-ikäiset) harrasteryhmien rajaaminen 10 henkilöön. Tarkoitus ei ole rajoittaa niitä ulkoilmassa olevia harrastuksia, joissa turvavälit toteutuvat aidosti. Ammattimainen urheilu ei ole tässä tarkoitettua harrastustoimintaa. Tilannetta seurataan päivittäin ja annamme tarvittaessa uusia ohjeistuksia. 

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Julkaistu: 24.11.2020 13.33