Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella 25.11.2020

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 35 uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Sairaalahoidossa on seitsemän Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 524, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 46 650. Koko yhtymän alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Epidemia on edelleen Lahti-painotteinen. 

Yhtymä neuvottelee tänään Aluehallintoviraston ja kuntien kanssa yleisötilaisuuksien yleisömäärien rajoittamisesta. Tiedotamme tänään myöhemmin kaikista uusista suosituksista ja rajoituksista. 

Koronatestiin hakeudutaan ensisijaisesti omaolo.fi-palvelun kautta, mistä yli 16-vuotiaat henkilöt voivat varata ajan. Ajan varaamiseen tarvitaan henkilökohtaiset pankkitunnukset tai muut vahvan tunnistautumisen välineet. Lasten kohdalla ohjataan edelleen puhelinasiointiin Päivystysavun numeroon 116117. Näytteenoton aikoja lisätään, ja niitä on enemmän tarjolla huomisesta alkaen. 

Alueelliset suositukset

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Julkaistu: 25.11.2020 13.36