Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 11.11.2020

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa maanantain jälkeen. Sairaalahoidossa on kaksi Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta. Tehohoitoa vaativia koronapotilaita ei ole sairaalassa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 330, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan yli 41 000.

Tartunnanjäljityksessä on selvinnyt että lauantaina  7.11.  Hollolassa ravintoloissa  Pub Janetzki ja Pub Vihree Nelonen, sekä lauantai-iltana Lahdessa ravintola Bar Monacossa asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle.  Ravintoloissa  asioineita kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia infektio-oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli oireita kehittyy.

Hyvinvointiyhtymän alueella epidemia on perusvaiheessa. Tilannetta seurataan päivittäin ja mahdolliseen epidemian kiihtymisvaiheeseen siirryttäessä annetaan uusia ohjeistuksia. Yhtymä on varautunut kiihtymisvaiheessa tarvittaviin uusiin toimiin ja kasvomaskien käyttösuosituksen laajentamiseen.

phhyky.fi

Julkaistu: 12.11.2020 08.35