Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 13.11.2020

Takaisin


Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 15 uutta koronavirustartuntaa keskiviikon jälkeen. Sairaalahoidossa on kaksi Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta. Tehohoitoa vaativia koronapotilaita ei ole sairaalassa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 345, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan lähes 42 000.

Tartuntojen määrä on lähtenyt selkeään nousuun tämän viikon aikana myös Päijät-Hämeen alueella. Samalla tartuntojen, joissa tartunnan lähde ei ole tiedossa, osuus on noussut.

Viime päivinä todetut uudet tapaukset viittaavat epidemiatilanteen vaikeutumiseen alueellamme. On erityisen tärkeää noudattaa alueellamme voimassa olevia suosituksia, ja hakeutua koronatestiin myös lievissä hengitystieoireissa, jotta tartunnat saadaan mahdollisimman nopeasti selville.

Erityistä huomioita tulee kiinnittää turvaväleihin ja lähikontaktien rajoittamiseen. Lisäksi tulee huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Aiemmat suositukset kasvomaskin käytöstä joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa ovat voimassa. Maskilla voi halutessaan suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää. Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa mennä, jos on edes lieviä sairastumiseen viittaavia oireita.

Yhtymä suosittaa tekemään mahdollisimman laajasti etätyötä, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Lisäksi työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja.

Kuluneella viikolla kolmella yhtymän työntekijällä on varmistettu koronatartunta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin, eikä yhtään potilasta ole altistuneiden joukossa.

Hyvinvointiyhtymän alueella epidemia on toistaiseksi perusvaiheessa. Tilannetta seurataan päivittäin ja mahdolliseen epidemian kiihtymisvaiheeseen siirryttäessä annetaan uusia ohjeistuksia. Yhtymä on varautunut kiihtymisvaiheessa tarvittaviin uusiin toimiin ja kasvomaskien käyttösuosituksen laajentamiseen.

Julkaistu: 16.11.2020 10.35