Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 16.10.2020

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa keskiviikon jälkeen. Kaksi Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta on sairaalahoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana Päijät-Hämeessä 269, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan yli 33 000. Tartuntalähde on tiedossa yli 75 prosentilla viimeisen 7 vuorokauden aikana todetuista koronatapauksista.

Hyvinvointiyhtymän alueella epidemia on perusvaiheessa. Yhtymä seuraa tilannetta päivittäin ja antaa mahdolliseen epidemian kiihtymisvaiheeseen siirryttäessä uusia ohjeistuksia. Yhtymä on varautunut kiihtymisvaiheessa tarvittaviin uusiin toimiin ja kasvomaskien käyttösuosituksen laajentamiseen.

Valtioneuvoston 15.10. antaman suosituksen mukaisesti yhtymä suosittaa julkisen sektorin työntekijöille mahdollisimman laajasti etätyötä, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Yhtymä suosittelee vastaavaa laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille. Lisäksi työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 16.10.2020 15.02