Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 18.11.2020

Takaisin


Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 13 uutta koronavirustartuntaa maanantain jälkeen. Sairaalahoidossa on neljä Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta. Tehohoitoa vaativia koronapotilaita ei ole sairaalassa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 389, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan lähes 44 000.  

Lahti on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Muu yhtymän alue on edelleen perusvaiheessa. Yhtymän alueen asukkaiden on syytä vähentää perheen ulkopuolisia lähikontakteja. Turvaväleihin on kiinnitettävä huomiota entistä tarkemmin, ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia. Kasvomaskia suositellaan käytettävän tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Maskisuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. 

Yhtymän alueella muualla kuin Lahdessa suositukset kasvomaskin käytöstä joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa ovat voimassa. Maskilla voi halutessaan suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää. 

Yhtymä antaa myöhemmin tänään Lahden kaupungin aluetta koskevia suosituksia ja rajoituksia epidemian kiihtymisvaiheeseen. Tilannetta seurataan päivittäin ja tarvittaessa annetaan uusia ohjeistuksia. 

Tänään aamulla järjestetyn Hyvinvointiyhtymän ja Lahden kaupungin Kysy koronasta! -infotilaisuuden tallenne on katsottavissa osoitteessa https://www.mediaserver.fi/live/lahti


Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Julkaistu: 18.11.2020 15.03