Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 20.11.2020

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 20 uutta koronavirustartuntaa keskiviikon jälkeen. Lisäksi tänään aamupäivän aikana on uusia varmistettuja koronatapauksia jo 18. Sairaalahoidossa on neljä Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, joista yksi on tehohoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 426, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan yli 44 000.

Yhtymän alueella varmistettujen koronatapausten siirtyminen Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin on viivästynyt Fimlabin ja THL:n välisen tietoyhteysongelman vuoksi. Ongelma on nyt korjattu. Tästä johtuen tänään nähdään THL:n tartuntaluvuissa suuri ryvästymä yhtymän alueelle. Yhtymän omassa viestinnässään ilmoittamat luvut ovat olleet ajan tasalla.

Lahden uimahallissa (Svinhufvudinkatu 8) 15.11. klo 15-17 on asioinut henkilö, joka on sittemmin sairastunut koronaan. Kyseisenä ajankohtana uimahallissa asioineita kehotetaan seuraamaan oloaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli oireita kehittyy.

Epidemiatilanteen kehittymistä seurataan päivittäin ja tarvittaessa annetaan uusia ohjeistuksia. Lahti on koronapandemian kiihtymisvaiheessa, ja muu yhtymän alue edelleen perusvaiheessa. Epidemian palauttamiseksi perusvaiheeseen on välttämätöntä, että me kaikki noudatamme annettuja turvaohjeita.

Yhtymän alueen asukkaiden on syytä vähentää perheen ulkopuolisia lähikontakteja. Turvaväleihin on kiinnitettävä huomiota entistä tarkemmin, ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia. Lahden alueella kasvomaskia suositellaan käytettävän tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Tämä koskee myös asioimista kaupoissa, postissa, kirjastoissa, konserteissa, kirkoissa ja muissa vastaavissa paikoissa. Suosittelemme, että Lahdessa ei järjestetä yli 50 hengen yksityistilaisuuksia.

Muualla kuin Lahdessa suositukset kasvomaskin käytöstä joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa ovat voimassa, ja halutessaan maskilla voi suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää. Maskisuositus koskee niitä yli 15-vuotiaita, joilla ei terveydentilansa vuoksi ole estettä käyttää maskia.


Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Julkaistu: 20.11.2020 15.57