Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 26.11.2020

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 12 uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Sairaalahoidossa on kahdeksan Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, joista yksi on tehohoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 536, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 46 842. Koko yhtymän alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. 

Lahdessa ravintolassa Wanha Mestari on asioinut lauantaina 21.11. Klo 19.30-21.30 ja ravintolassa Butcher & Banker klo 21.30- 23.00 henkilö, joka on sittemmin sairastunut koronaan. Kyseisenä ajankohtana asioineita kehotetaan seuraamaan oloaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli oireita kehittyy.  

Hyvinvointiyhtymä ja alueellinen koronayhteistyöryhmä päättivät eilen uusista rajoitustoimista. Yhtymän alueella rajoitetaan yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten osallistujamäärä 10 henkilöön. Myös yksityistilaisuudet suositellaan rajaamaan enintään 10 henkilöön. Osa kuntien julkisista palveluista suljetaan ja osa on käytössä rajoitetusti.  

Yläkoulun oppilaille suositetaan maskin käyttöä viimeistään 30.11. alkaen. Yläkoulun opettajien ja toisen asteen oppilaitosten opettajien ja opiskelijoiden osalta suositus on jo voimassa. Vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä suositetaan tehtävän vain yksi henkilö kerrallaan niin, että vierailun kesto olisi enintään 15 minuuttia.  

Uudet suositukset ja rajoitukset tulevat voimaan 30.11.2020 mennessä ja ovat voimassa 14.12.2020 saakka. Kannustamme jaksamaan noudattaa suosituksia ja rajoituksia, jotta epidemiatilanne saadaan mahdollisimman nopeasti hallintaan. Alueemme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät osoitteesta phhyky.fi/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset. Epidemiatilannetta seurataan päivittäin.

Alueelliset suositukset

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Julkaistu: 26.11.2020 14.12