Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 27.11.2020

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 18 uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Sairaalahoidossa on kahdeksan Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 554, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 47 410. Koko yhtymän alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. 

Eilisessä tilannekuvassa tiedotettu ravintola Wanhassa Mestarissa tapahtunut mahdollinen altistuminen koski Aleksanterinkadulla sijaitsevassa Wanha Mestari –ravintolassa lauantaina 21.11. Klo 19.30-21.30 asioineita asiakkaita. Kyseisenä ajankohtana ravintolassa asioineita kehotetaan seuraamaan oloaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli oireita kehittyy.  

Epidemiatilannetta seurataan päivittäin ja annamme tarvittaessa uusia ohjeistuksia. Alueemme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät osoitteesta phhyky.fi/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset

Kannustamme jaksamaan noudattaa suosituksia ja rajoituksia, jotta epidemiatilanne saadaan mahdollisimman nopeasti hallintaan. 

Julkaistu: 27.11.2020 18.04