Koronatilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 28.10.2020

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kolme uutta koronavirustartuntaa maanantain jälkeen. Kolme Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta on sairaalahoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana Päijät-Hämeessä 290, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 37 380.

Yksi iäkäs potilas on menehtynyt Covid-19-tautiin. Yhtymä ei tiedota kuolemantapauksesta enempää yksityisyyden suojaan liittyvistä syistä. Covid-19-tautiin on menehtynyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella seitsemän ihmistä epidemian aikana.

Hyvinvointiyhtymän alueella epidemia on edelleen perusvaiheessa. Yhtymä seuraa tilannetta päivittäin ja antaa mahdolliseen epidemian kiihtymisvaiheeseen siirryttäessä uusia ohjeistuksia. Yhtymä on varautunut kiihtymisvaiheessa tarvittaviin uusiin toimiin ja kasvomaskien käyttösuosituksen laajentamiseen.

Yhtymän ja THL:n ilmoittamien lukujen eroista on noussut kysymyksiä väestön keskuudessa. Yhtymän tilastoissa näkyvät kaikki alueellamme testatut koronapositiiviset potilaat riippumatta siitä, ovatko he alueen asukkaita, kun taas THL:n luvuissa näkyvät vain alueen asukkaiden positiiviset löydökset. Otettujen näytteiden määrässä THL:n luvuissa ovat mukana yhtymän näytteiden lisäksi yhtymän alueen asukkaiden muilla alueilla tehdyt tutkimukset sekä yksityisellä puolella (esim. Mehiläisen, Terveystalon ja Wellamon) otetut näytteet.

phhyky.fi

Julkaistu: 28.10.2020 14.04