Koronavirusrokotukset etenevät 50–59-vuotiaiden rokotuksiin ensi viikolla

Takaisin

Alueemme vähintään 16-vuotiaasta väestöstä on rokotettu 37 prosenttia, ja viikoittain annetaan noin 10 000 koronarokotusta lisää. Ajanvarausmahdollisuus aukeaa uusille 10 vuoden ikäryhmille noin kahden viikon välein. Aikoja on varattu työterveydestä hyvin tämän viikon aikana. 

Tiistaina 4.5. kello 8 avataan sote-keskusten ja työterveyshuollon toimijoiden ajanvaraus 50–59-vuotiaille. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta 
paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus
Työterveyshuollon asiakkaiden toivotaan ottavan rokotuksen omassa työterveydessään, mikäli oma työterveys antaa näitä rokotuksia. 

Ensi viikosta alkaen niillä 65–69-vuotiailla, jotka eivät ole vielä saaneet ensimmäistä rokotettaan, on mahdollisuus valita mRNA-rokote (Pfizer-BioNTech tai Moderna) AstraZenecan rokotteen tilalle. Tehosterokote annetaan samalla valitulla rokotteella. Jos yli 65-vuotias on saanut ensimmäisen rokotteen AstraZenecan rokotteella, myös tehosterokote annetaan AstraZenecalla. Alle 65-vuotiaille, jotka ovat saaneet AstraZenecan rokotteen, tehoste annetaan Pfizer-BioNTechin tai Modernan rokotteella.  

Tiedossa olevien mRNA-rokotteiden toimitusmäärien mukaan lähes 60 prosenttia rokotettavasta väestöstä on saanut rokotuksen toukokuun loppuun mennessä. 

Lisätietoja:  

tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 30.04.2021 13.14