Koronavirusta Salpakankaan koululla

Takaisin

Tiedote 11.1.2021

Hollolassa Salpakankaan koululla on varmistettu kaksi koronavirustartuntaa:

  • 11.1.2021: varmistettu yksi koronavirustartunta. Altistuneita on kaikkiaan 26, ja heidät on asetettu terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä karanteeniin. Altistuneista 22 on oppilaita ja neljä henkilökunnan jäsentä.
  • 9.1.2021: on varmistettu yksi koronavirustartunta. Altistuneita on ollut kaikkiaan 20, ja heidät on asetettu terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä karanteeniin. Altistuneista 19 on oppilaita ja yksi henkilökunnan jäsen.

Tilanne ei vaikuta koulun muiden oppilaiden tai työntekijöiden kouluarkeen.

Hyvinvointikuntayhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Salpakankaan koululta on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin. Lisäksi apulaisrehtori on viestinyt tilanteesta kaikille koulun huoltajille ja henkilöstölle Wilma- palvelun kautta.

Kaikkiaan Salpakankaan koulussa on noin 1000 oppilasta ja 120 työntekijää. Kaikki altistuneet oppilaat ovat samalla luokalla.

Kymmenen vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Karanteeniin määrätyjen perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen.

Suvi Saarikko
apulaisrehtori

Julkaistu: 11.01.2021 12.48