Koronavirustilanne alueella vakaa, yhtymä seuraa tartuntoja tarkasti

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja kahteen viikkoon. Koronavirustartuntoja on varmistunut Päijät-Hämeessä tähän mennessä yhteensä 125. Luku sisältää myös ne koronavirukseen sairastuneet, jotka on testattu täällä mutta joiden kotipaikka on muualla kuin yhtymän toimialueella.

Koronaviruspotilaita ei ole tällä hetkellä Päijät-Hämeessä sairaalahoidossa. Parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratoriokokeella, on 112. Koronavirukseen on menehtynyt Päijät-Hämeessä yhteensä 4 ihmistä. Viimeisin kuolemantapaus on huhtikuulta.

Tartuntaketjut jäljitetään, testiin matalalla kynnyksellä

Yhtymä jäljittää kaikkien todettujen tapausten tartuntaketjut huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Kaikkien, joilla on koronavirukseen sopivia oireita, on suositeltavaa hakeutua laboratoriotesteihin. Testiin hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116 117. Terveysasemille tai muihin terveydenhuollon toimipisteisiin ei tule hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä on otettu kevään ja kesän kuluessa 8 461 koronavirusnäytettä. Päivittäiset näytteenottomäärät ovat kasvussa.

Jokainen voi edelleen ehkäistä koronan leviämistä hyvällä käsihygienialla, riittävillä turvaväleillä ja väkijoukkoja välttämällä.

Läheisten vierailut sallittuja turvaohjeita noudattaen

Hyvinvointiyhtymä päivitti heinäkuun puolivälissä vuodeosastojensa vierailuohjetta vastaamaan alueen vakaata epidemiatilannetta. Läheisten vierailut ovat mahdollisia turvallisuusohjeita noudattaen. Tarpeetonta kulkemista ja oleskelua sairaalan tiloissa on syytä edelleen välttää.

Vierailijoiden tulee pitää kahden metrin turvaväli sekä potilaisiin että hoitohenkilökuntaan. Lastenosastoilla muut vierailijat kuin lapsen huoltajat ja sisarukset pitävät turvavälin potilaaseen.

Hengitystieinfektio-oireisena on pidättäydyttävä vierailuista. Vierailulle ei myöskään voi tulla, jos on matkustanut tai oleskellut kahden viikon sisällä maassa, johon kohdistuu matkustusrajoituksia, tai on eristyksessä tai karanteenissa koronavirusinfektion tai sille altistumisen vuoksi.

Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut sovitaan edelleen kunkin yksikön kanssa. Yksikön harkinnan mukaan voidaan joustaa vieraiden määrässä ja vierailun kestossa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistäen alueen asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 27.07.2020 15.43