Koskella tapahtuu: Putulan kyläkirjaston kulttuuriviikot ja VPK:n pitkien perinteiden kesäjuhla

Kategoria:
Takaisin

Kosken VPK:n lippujuhlaa.

Kolmen päivän kesäjuhlat Hämeenkoskella


Kosken VPK:n Kesäjuhlat (palokunnan vuosijuhla) on järjestetty vuodesta 1896 lähtien joka vuosi, muutamaa sotavuotta lukuun ottamatta. 

Kesäjuhla on muodostunut nykyisten ja entisten hämeenkoskelaisten, kesämökkiläisten, naapurikuntalaisten sekä kauempaakin tulevien vieraiden kohtaamispaikaksi. Juhlien järjestäminen on mittava näyttö talkootyöstä ja me-hengestä.

Tänäkin vuonna ohjelmaa on koko perheelle. Perjantaina pelataan letkusählyä Seuralan pihalla ja Letkupubissa esittää suomirokkia Ekakerta.

Lauantaina markkinoilla on hulinaa aamuyhdeksästä, ja päivän mittaan otellaan sormikoulun ja sahdinpanon mestaruudesta. Illalla esitetään Anna Pitkämäen ohjaama Aleksis Kiven Nummisuutarit.

Sunnuntain palokunnan marssin ja lipunnosto ovat juhlallisia tapahtumia, jossa on kuulemma miltei puoli kylää marssimassa. Kesäjuhlien tuotto käytetään turvallisuusviestintään, koulutuksen ja kaluston hankintaan.

Lue lisää.

Putulaan vielä perjantaina

Putulan kyläkirjasto on harvinainen helmi; yksityinen kirjasto, joka on syntynyt suutahduksesta vuonna 1998. Nyt Putulassa on tänäkin kesänä pidetty avoimia ovia kolme viikkoa, ja viimeinen päivä on käsillä perjantaina 21.7. Tämän jälkeen kyläkirjasto on auki tiistai-iltaisin.

Julkaistu: 20.07.2017 14.57