Kouluarki jatkuu Salpakankaalla – tehostettu siivous katkaisee noroviruksen leviämisen

Kategoria:
Takaisin

Hollolan kunta tiedottaa ma 5.11. klo 13:00

Noroviruksen katkaisemiseksi Salpakankaan koulua on siivottu tehostetusti viikonlopun ajan. Siivousta on tehty seitsemän siistijän voimin, saniteettitilat etunenässä. Rehtori Sanna Plit-Rehula kertoo siivouksen edenneen hyvin viikonlopun aikana. Liikuntatilojen ja -välineiden puhdistus jatkuu edelleen. Salpahalliin pääsee keskiviikkona 7.11. tämänhetkisen tiedon mukaan. Ylläpitosiivousta jatketaan toistaiseksi desinfioivalla puhdistusaineella ja koulua käydään normaaliin tapaan.

Maanantaina koululta on jäänyt kotiin yksittäisiä uusia oppilaita. Kaikki sairastuneet eivät vielä ole palanneet kouluun, mutta poissaolijoita on kaikkiaan perjantaita huomattavasti vähemmän.

Perjantaina sairastuneita oli noin sata koulun 950 oppilaasta. Sairastuneiden lukuun kuuluvat myös muista syistä kuin noroviruksen takia poissa olevat.

Perjantain 2.11. tiedotteesta

Salpakankaan koululla kiertävä ärhäkkä vatsautauti on näytteiden perusteella osoittautumassa norovirukseksi. Norovirus on kalikiviruksiin kuuluva puhtaasti ihmisten virus. Se aiheuttaa taudin, jonka oireisiin kuuluvat oksennukset, ripuli, vatsakivut ja usein kuume. Se on hyvän hygienian maissa, kuten Suomessa, yleisin äkillisten suolistoinfektioiden aiheuttaja.

Ykkösasia on käsienpesu!

Koulussa on toimittu viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti, ja siirrytty kertakäyttöpyyheisiin rullapyyhkeen sijaan. Muun muassa keittiö seuraa, että jokainen oppilas hoitaa käsienpesun. Tartuntoja voidaan vähentää merkitsevästi pesemällä käsiä vedellä ja saippualla ja kosketuspintojen desinfioimisella.

Sairastunut henkilö lähetetään välittömästi kotiin. Noroviruksen varalle laadittu ohje suosittaa olemaan poissa koulusta tai työstä kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen.

Myös keittiö tarkastettiin

Sairastapausten yleistyttyä terveystarkastajat tarkastivat Salpakankaan keskuskeittiön, jolloin poissuljettiin se, ettei taudinaiheuttaja ole kouluruoka. Terveystarkastajien tutkimukset toksiineista valmistuvat ensi viikon tiistaiksi.

 

 

 

 

 

 

 

Julkaistu: 05.11.2018 13.15