Koulukäytössä olevat tilausajot - Kyytiin pääsevät nyt myös muut käyttäjät

Takaisin

Hollolan kunnan yhtenä tavoitteena, liikenteen järjestämisessä, on ollut koulukäytössä olevan tilausajokapasiteetin hyödyntäminen myös muiden käyttäjäryhmien tarpeisiin (esim. toisen asteen opiskelijat, työväestö, eläkeläiset).

Kokeiluun lähdetään pienin askelin, aluksi seuraavilla ajosuunnilla tarkemmin kuvatuilla reiteillä ja aikatauluilla. Katso alla olevat liikennöintireittilinkit:

Sairakkala/Kastari/Salpakangas
Luhdantausta/Ala-Okeroinen/Salpakangas
Manskivi/Isomylly-Hollola kk

Tavoitteeseen pyritään matkustustarpeiden pohjalta ja käytettävissä olevan kuljetuskaluston, koululaiskuljetusaikataulujen, yms. sallimissa puitteissa, koska seudullisesti ei ole saatu järjestettyä riittävän kattavaa linjaliikennettä.

Ne käyttäjät, joilla ei ole Hollolan kunnan koulujen myöntämää matkustusoikeutta, maksavat matkasta autossa kuljettajalle Hoppa-palvelutaksojen mukaisesti (koululaiset ja opiskelijat 2e, muut matkustajat 4 e/suunta). Matkustajia ei oteta ns. ylipaikoille – perus- ja esiopetuksen oppilailla on ensisijainen matkustusoikeus. Ensimmäiseltä kokeiluviikolta kuljetuksesta ei peritä maksua.

Koska päivittäin aamuin ja iltapäivisin kyydissä on vaihtelevasti tyhjiä penkkejä käytettävissä muiden kulkijoiden tarpeisiin eikä seisomapaikoille ole ketään mahdollista ottaa, ei paikan saanti autosta valitettavasti ole aina ihan itsestään selvyys.

Lisätietoja:

Seppo Tiainen                                          Nicholas Nyman

kuljetuskoordinaattori                               kuljetussuunnittelija
Hollolan kunta/elinvoimapalvelut               Hollolan kunta/hyvinvointipalvelut
seppo.tiainen@hollola.fi                           nicholas.nyman@hollola.fi

Julkaistu: 30.09.2019 09.49