Koulut alkavat maanantaina 12.8.

Kategoria:
Takaisin

Liikennemerkki

Koulujen alkaessa maanantaina 12.8. on taas hyvä herätä siihen, että liikennemäärät lisääntyvät aamuisin ja iltapäivisin. Koululaiset parveilevat pihoilla ja kiirehtivät kesän kuulumisia vaihdellen kouluun. Nyt on tärkeää olla kaikkien tarkkoina, muistuttaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen.

Taskinen kannustaa myös koulujen lähialueilla asuvien perheiden vanhempia saattamaan lapsia ensimmäisinä viikkoina kävellen tai pyöräillen kouluun. Näin koulumatka tulee erilaisine tilanteineen tutuksi, ja yhdessä voidaan opetella tai muistuttaa mieliin yhteiset liikkumisen pelisäännöt.

Se, onko suojatie koululaiselle ja muillekin turvallinen paikka ylittää tie, riippuu meistä aikuisista, jotka siellä auton ratissa olemme. Suojatieviivojen ja -merkkien tulisikin aina toimia herätteenä kuskille kaasujalan hölläämiseksi ja havaintosilmän tarkentamiseksi. Autoilijan kannattaa hidastaa hyvissä ajoin ennen suojatietä ja kertoa siten kävelijälle, että tämä on huomattu ja tätä väistetään, kuten kuuluukin.

Julkaistu: 09.08.2019 11.14