Kuka on Hollolan holosuu?

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Lauantaina 8.9. klo 16-21 kuntakeskuksen Hollola-aukiolla (Virastotie 3) syödään, tavataan ja nautitaan pimenevästä illasta. Illallisen voi koota lautaselleen lähi- ja street foodin myyjiltä. Ohjelmantäyteinen ilta ja Hollolan holosuun valinta takaavat viihtymisen!

hollola-ilta

Hollola-ilta 8.9. kokoaa ihmiset nauttimaan uudenlaista yhteisöllisyyttä

Ruoka, musiikki, luovat ja spontaanit esitykset yhdessä sovitun ohjelmarungon kanssa voivat synnyttää uudenlaista osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Luova lava -tilassa puhumaan ja esiintymään voi nousta kuka tahansa.

Kyläkehukisan ratkaisee huutoäänestys

Uutta ja erityisen yhteisöllistä toimintaa ovat illan aikana järjestettävät Kyläkehukisa ja Hollolan holosuu. Kyläkehukisassa kukin kylän edustaja tai edustajat pääsevät kilvan kehumaan omaa kulmakuntaansa niin laveasti ja vapaamuotoisesti kuin kehtaavat. Kyläkehukisaan ovat ilmoittautuneet tähän mennessä Hämeenkoski, Kankaantaka, Tennilä ja Vesikansa. Vielä ehtii mukaan, ilmoittautumiset projektikoordinaattori Annariina Kedolle. Kyläkehukisan patsaan on suunnitellut Satu Suomensyrjä.

Hollolan holosuu on kova puhumaan ja luova haukkumaan

Arvovaltainen kahden hengen raati, kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja Hollolan Sanomien päätoimittaja Ville Hakala ovat valinneet ja palkitsevat vuoden Hollolan Holosuun. Kyseessä on ensimmäistä kertaa jaettava kunniakas nimitys, joka myönnetään ”mahlottoman kovalle puhujalle ja luovalle haukkujalle”.

Kuuma vinkki: Holosuu-palkinnon saaja on kenties joku valtakunnallisestikin tunnettu ja näkyvä hahmo. Näitähän meillä Hollolassa riittää, kun meillä on kansanedustajiakin eniten suhteessa väkilukuun, on hiihtäjäsuuruuksia, kirjailijoita, taiteilijoita ja koomikoita! Holosuu palkitaan kello 18 jälkeen. Holosuu patsaan on suunnitellut Hollolan taideyhdistyksen Juhani Jäämaa.

Illan kruunaa Mikael Saari -trio                            

Kello 16-18 välisenä aikana ohjelmaa on suunniteltu erityisesti lapsille ja lapsenmielisille. Lapsia viihdyttävät muun muassa Sipi-pelle, Salpakankaan musiikkiluokan laulu- ja soitinyhtye YsiCee ja lasten konsertti Potkulautaritari. Luvassa on myös zumbaa koko perheelle.

Ohjelmassa kello 18 jälkeen on muun muassa Hollolan mieskuoro, ​musiikkiesitys Juha Poussulta, Salpauksen sirkusartistit ja yllä mainitut kisaseremoniat. Illan kruunaa Mikael Saari -trio noin kello 20.

Illan kuluessa Hollolan taideyhdistys taiteilee kioskin seinän leveän ja noin 1,5 metriä korkean yhteisötaideteoksen.

Lähiruokaa ja street foodia

Tapahtumaan on ilmoittautunut ilahduttava määrä ruuan myyjiä. Hollolan hirvi myy hirvikeittoa, Hollolan Martat pitävät vohvelikahvilaa, Hollolan Vanha Kunnantupa/HMK Kitchen ky myy ruokaa ja tuvan tuotteita, Niipalan tila on mukana suolaisin ja makein letuin ja Hollolan 4H:n kattauksessa on särkeä, pullaa ja kahvia. Huljalan Tupalan tila on luvannut höyryttää muun muassa maissia. Kansainvälistä kulinaaria ovat muun muassa Sukanyan kevätkääryleet ja karibialaista ruokaa Horizontelatinon toimesta. Totta kai markkinaperinteitä kunnioittaen myös metrilakua ja makkaraa on saatavilla.

Ohjelmassa mm. Sipi-Pelle, Salpauksen sirkusartistit ja lasten konsertti Potkulautaritari.

Hollola-illan kruunaa Mikael Saari -trio, sekä Hollolan holosuun valinta ja palkitseminen Juhani Jäämaan suunnittelemalla patsaalla. Pöytien koristelusta vastaa Hollolan kukka (kuva oikealla).

Tarjonta päivitettynä sivuilllamme https://www.hollola.fi/hollola-ilta

 Tapahtuma soveltuu koko perheelle ja sinne on vapaa pääsy. Annamme mielellämme lisätietoja

 

Lisätiedot       tuottaja Lassi Puodinketo, puh. 040 557 4402

                         projektikoordinaattori Annariina Keto, etunimi.sukunimi@hollola.fi

Julkaistu: 07.09.2018 10.15