Kunnanhallituksen ensi kokouksessa tarkastellaan viestintää, markkinointia ja sote-kiinteistöjen hallintaa

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Kunnanvirasto on auki ja kunnahallitus aloittaa.

Sote-kiinteistöjen hallinta puhuttaa: riskittömät vaihtoehdot vähissä

Hollolan kunnanhallitus aloittaa syyskauden maanantaina 7. elokuuta. Kunnanhallitus kokoontuu syksyllä kahdesti tai kolmesti kuussa, ja aloittaa kokouksensa kello 16 kunnantalon hallituksen huoneessa. Katso täältä kokousajat.

Kunnahallituksen esityslistalla keskeisiä strategisia asioita

Kunnahallitus pureutuu heti alkuun sosiaali- ja terveystoimen käyttämien, kunnan omistamien kiinteistöjen kohtaloon tulevassa sosiaali- ja terveysuudistuksessa.

Kuntien nyt omistamia kiinteistöjä ei todennäköisesti haluta maakunnallisen tai valtakunnallisen yhtiön hallintaan. Kiinteistöistä tulee antaa selvitys vuoden loppuun mennessä. Riskinä niin Hollolassa kuin muissakin kunnissa on, että nykyiset kiinteistöt katsotaan huonokuntoisiksi ja kalliiksi tai muusta syystä ei-houkutteleviksi. Esimerkiksi Hollolan terveyskeskus on laajan peruskorjauksen tarpeessa, joka investointina voi olla 10 miljoonaa euroa.

Hallitus pohtii vaihtoehtoja, joista mikään ei ole riskitön. Kunta voi joko odottaa soteuudistuksen totetumista, alkaa etsiä kumppanuuksia tai myydä kiinteistöjä. Alueen kunnat voivat myös perustaa yhteisen yhtiön tiloja hallinnoimaan.

Seudullisen markkinointiyhteistyön tulevaisuus

Kunnanhallitus päätti kesäkuussa yksimielisesti irtisanoutua seudullisesta markkinointiyhtiöstä Lahti Region Oy:stä ja maanantaina yhteistyön sujumista ja jatkumista tarkastellaan. Asiantuntijaksi on kutsuttu yhtiön toimitusjohtaja Raija Forsman. Kunnalle valmistellaan myös uutta viestintäsuunnitelmaa, joka huomioisi maakuntauudistuksen tuoman toimintaympäristön sekä kunnan viestintäpoliittisen tahtotilan saada huomiota yli kuntarajojen että potkua muun muassa tonttimarkkinointiin.

Lisäksi kunnanhallitus nimittää Wellamo-opiston johtokuntaan jäsenen ja varajäsenen. Esityslista luettavissa täältä.

Julkaistu: 04.08.2017 08.55