Kunnanhallituksen puheenjohtaja valittiin kehyskuntaverkoston puheenjohtajaksi

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Kristiina Hämäläistä kuvataan median aamukahveilla 27.9.2017

Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen valittiin valtakunnallisen kehyskuntaverkoston puheenjohtajaksi
 

Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen valittiin 18.10.2017 seuraavaksi kahdeksi vuodeksi kehyskuntaverkoston puheenjohtajaksi. Puheenjohtajuus on merkittävä ja näkyvä luottamustoimi valtakunnallisessa edunvalvontaverkostossa.

Kehyskuntaverkostoon kuuluu 26 kuntaa ja kaupunkia Oulun, Lahden, Turun, Jyväskylän, Kuopion ja Tampereen alueen kehyskunnista. Verkoston kuntien alueella asuu noin 500 000 asukasta ja heitä yhdistää naapuruus suuriin keskuskaupunkeihin. 

Lahden alueelta mukana ovat Asikkala, Heinola, Hollola ja Orimattila.

Verkosto on perustettu Tampereen alueen aloitteesta vuonna 2015. Verkostoon kuuluu sekä virkamies- että luottamushenkilöjohtoa alueiden kunnista. Verkoston puheenjohtajuus on kuulunut perinteisesti luottamushenkilölle ja verkoston alaisen työvaliokunnan puheenjohtajuus puolestaan virkamiehelle.

Työvaliokunnan puheenjohtajana jatkaa Oskari Auvinen. Lahden seudulta työvaliokunnan jäseneksi valittiin Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrback.

Tehtäväänsä verkosto hoitaa välittämällä ajantasaista tietoa kehyskuntien tarpeista ja näkemyksistä Kuntaliiton edunvalvonnaksi sekä suoraan eri ministeriöihin ja valtion eri viranomaisille, poliittisille puolueille sekä tiedotusvälineille.

Kehyskuntaverkoston tehtävänä on myös saada tietoa Kuntaliiton ajankohtaisista asioista, sparrata ja tukea Kuntaliittoa sekä saada kokemuksia verkoston jäsenten hyvistä käytännöistä.

Julkaistu: 20.10.2017 09.52