Kunnanhallituksessa Paassillan tonttivaraukset

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Juuso Teiton ottama kuva

Kunnanhallituksen tämän vuoden viimeinen kokous pidetään 18.12. klo 16.

Yritysalue Paassilasta tonttivarauksia

Kunnahallitukselle esitetään hyväksyttäväksi Karlux Oy:n ja ProTallin tekemät tontivaraukset vuodelle 2018.

ProTalli suunnittelee alueelle varastohotellia monenlaiseen käyttöön ja Karlux teollisuushallia valaisimien valmistamiseen ja valaisinpuistoa yhtiön tuotteiden esittelemiseksi luonnollisessa ympäristössä (leikkikenttä, puistovalaisimia, kukkapenkkejä, pientie). Seitsemän henkeä työllistävä Karlux on toiminut viime kymmenen vuotta kasvujohteisesti ja yrityksen nykyiset toimitilat Lahdessa ovat jääneet pieneksi. ProTalli on suunnitellut rakentavansa noin 16 000 neliön tontille kolme hallikokonaisuutta kesästä 2018 alkaen. Tonttivaraukset tehdään vuodeksi ja varausaikana yhtiöillä on oikeus suorittaa tontilla hankkeen suunnitteluun liittyviä mittauksia ja maaperätutkimuksia.

Hyvinvointiasemalle valitaan ohjausryhmä

Kunnanhallitus valitsee hyvinvointiasemahankkeelle ohjausryhmän. Jäseniksi on esitetty kunnanjohtajaa, elinvoimajohtajaa ja 4-6 luottamushenkilöä. Hyvinvointikuntayhtymästä kutsutaan edustajaksi toimitusjohtaja Eetu Salunen  ja Hollolan Tilapalvelu Oy:stä toimitusjohtaja Reijo Reposen ja rakennuttajapäällikkö Tuomo Vesikon

Kunnanhallitus esittää näkemyksiä rautateiden henkilöliikenteen tarpeista

Suomen hallitus päätti rautateiden henkilöliikenteen kilpailun avaamisen keskeisistä linjauksista keväällä 2017. Käytännössä kilpailun avaaminen tarkoittaa sitä, että markkinoille tulon esteitä puretaan ja VR:n yksinoikeudesta liikennöidä Suomen rataverkolla luovutaan ensi vuosikymmenellä. Kiilpailuttamisen valmistelussa ministeriö on pyytänyt näkemyksiä muun muassa liikkumistarpeista ja raideliikenteen laadusta.

Kunnanhallitus saa 18.12. eteensä lausuntoesityksen, jossa painotetaan erityisesti taajamajunaliikennettä Helsinki-Lahti, Riihimäki-Lahti ja Lahti-Kouvola yhteysväleille. Liikenne kunnan rajojen sisältä ulospäin rakentuu isolta osin juuri taajamajunaliikenteen
varaan mahdollistaen toimivat työ-, opiskelu- ja asiointimatkat sekä vapaa-ajan yhteydet olemassa olevan vuorotarjonnan mukaisesti.

Tunnin vuoroväli Riihimäki-Lahti junayhteys palvelee kaikkien kuntalaisten lisäksi erityisesti kunnan eteläisten kylien
(mm. Herralan taajama) asukkaita, koska suoria bussivuoroja Lahteen ei ole, ja muutenkin bussivuorot
rajoittuvat koulupäivien aamu- ja iltapäivän. Helsinki-Lahti –välin vuorotarjontaa lausunnossa pidetään melko riittävänä, mutta Lahti-Kouvola välin taajamajunaliikenne on puolestaan nykyisellään epäsäännöllistä ja harvaa. Helsinki-Lahti välin palvelutaso on tärkeä pysytää vähintään nykyisellä tasolla. Kehittämistarpeita on Lahti-Kouvola-yhteystiheyden osalta, lausunnossa summataan.

Lue lisää esityslistasta.

Julkaistu: 15.12.2017 14.00