Kunnanhallitus päättää 26.3. mm. Hämeenkosken kiinteistökokonaisuuden myynnistä ja kierrätyspuiston YVA-menettelyn aloituksesta

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus kuvattiin maaliskuun alussa.

Kunnanhallituksessa tilikauden tulos, strategia, Hämeenkosken kiinteistökokonaisuuden myynti ja joukkoliikenteen kehittäminen
 

Kunnanhallitus saa 26.3. eteensä tukun päätösasioita. Kunnanhallitus aloittaa maanantaisen kokouksen tuntia normaalia aikaisemmin päättämällä hyväksyykö se yli viisi miljoonaa euroa ylijäämäisen tilikauden tuloksen. Taloudesta puhutaan myös, kun hyvinvointikuntayhtymän toimitusjohtaja Eetu Salunen antaa katsauksen hykyn taloudesta, kasvurahoituksesta ja investoinneista osana palvelusopimusta.

Parhaiden palveluiden Hollola

Kuntastrategiatyötä on tehty kesästä 2017 alkaen ja nyt hallituksessa esitetään hiottua kunnan strategiaa hyväksyttäväksi valtuustolle. Visioksi määritelty paras kunta sisältää strategisia päämääriä olla maakunnan yritysystävällisin kunta, paras kunta asua ja olla kumppani tekijöilleen. Strategisen toiminnan keskiössä on hyvinvoiva kuntalainen.

Sote-kiinteistökokonaisuus palaa päätöksentekoon

Kunnanhallitus palaa tekemään päätöstä Hämeenkosken sote-kiinteistökokonaisuuden, Koivukodon, vanhan vanhainkodin, kunnanviraston ja terveysasemakiinteistön myynnistä terveysyhtiö Attendolle. Kunnanhallitus nosti helmikuussa päätöksen pöydälle ja järjesti aiheesta kuulemistilaisuuden Hämeenkoskella 15.3. ennen päätöksentekoa. Esityksenä on kauppakirjojen hyväksyminen.

Maakunnallinen markkinointi ja elinkeinotoimen selvitys

Maakunnan elinkeinotoimen organisoinnista tehty konsulttiselvitys ehdottaa, että nykyinen LahtiRegion, Visit Lahti ja Ladec muokataan tehokkaiksi yhtiöiksi, jonka perusrahoitukseen kaikki kunnat osallistuvat porrastetusti. Yhtiöiden painopisteenä on kansainvälinen markkinointi ja myynti, ja uusiutumista tukevien palveluiden tarjoaminen yrityksille sekä yrityksien houkuttaminen maakuntaan. Asia viedään tiedoksi kunnanhallitukselle ja siihen otetaan kantaa toukokuussa kuntien välisten ja kunnan sisäisten keskustelujen jälkeen.

Kierrätyspuiston ympäristövaikutukset ja joukkoliikenteen brutto-nettomalli vertailussa

Kunnanhallitukselle esitetään, että Hollola osallistuu kierrätyspuistohankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin aloittamisen eli YVA-menettelyn. Valtuusto päättää asian lopullisesti 9.4.

Hallitus päättää myös esityksestä valtuustolle joukkoliikennöinnin järjestämisestä. Esityksenä on, että 1.7.2019 alkaen Hollolassa liikennöitäisiin bruttomallilla, mikä on nykyistä nettomallia edullisempi ja vastaisi paremmin koululaiskuljetusten järjestämistarpeeseen osana avointa joukkoliikennettä. 

 

Lue esityslista kokonaisuudessaan täältä.

 

Lisätietoja: kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, etunimi.sukunimi@hollola.fi

 

Julkaistu: 26.03.2018 10.51