Kunnanjohtaja bloggaa kesälomatunnelmissa - Strategia elämään

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

kirkonkylä

Kirkonkylä ja Vesijärvi Ironman-kisapäivänä 30.6.2018. Kuva: Teemu Ojapalo.

Lue Päivin uusin bloggaus

Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen kirjoitti juuri ennen vuosilomalle jäämistään kunnan strategian täytäntöönpanosta. Korkeat tavoitteet olla yritysystävällinen paras asumispaikka kuvastavat kunnan uutta roolia. Arjen sujuvuus näkyy muun muassa kevään aikana tehdyssä hyvinvointiaseman suunnittelussa sekä ratkaisussa keskittää Vesikansan terveyspalvelut koulun yhteyteen että pyrkimyksenä korvata Hämeenkoskelta poistuvaa palvelua kiinteistökaupalla.

Jukola on kunnan ja asukkaiden voimannäyte

Rahkonen kirjoittaa kuinka maanhankintapäätöksin, resurssoimalla joukkoliikenteeseen ja panostamalla kunnan näkyvyyteen muun muassa suurtapahtuma Jukolassa toteutetaan uutta strategiaa. Jukola oli myös paikallisten toimijoiden, järjestöjen ja talkootyön voimannäyte.

Koulut säilyvät ja päivähoitovaihtoehdot laajenevat

"Lapsiperhepalvelujen osalta kunnanvaltuusto linjasi seminaarissaan Keski-Hollolan kouluratkaisuja. Hälvälän ja Tiilikankaan koulut säilyvät ja niiden osalta ratkaisut jatkuvuuden osalta sisältyvät talousarviokäsittelyyn. Loppukeväästä otettiin myös iso askel kohti päivähoitovaihtoehtojen laajennusta, kun kunta päätti myydä vanhan päiväkoti Piiparin Norlandia Oy:lle."

Syksy omistetaan työlle ja tekemiselle

Tavoitteena on myös kasvattaa yritystoimintaa, ja siitä mainintoina Rahkonen nostaa Salpakankaalle avautuneen Bus Burgerin ja Matkakeitaan, sekä uudet kolme tonttivarausta yritysalueilta. Myös Messilän puitesopimus merkitsee asemakaavan laatimisen käynnistämistä ja merkittävien puitteiden luomista matkailulle Hollolaan. Kunnanjohtaja kommentoi myös elinkeinoyhteistyötä Ladecin kanssa, jota tiukan valtuustoäänestyksen jälkeen päätettiin jatkaa seuraavat kaksi vuotta.

Syksyn keskeinen painopiste tulee olemaan ”työn Hollolassa” ja "tekemisen Hollolassa".

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille toivottaa kunnanjohtaja Päivi Rahkonen.

Julkaistu: 04.07.2018 10.00