Kuntastrategiatyö pyörähti käyntiin – tule mukaan !

Kuntastrategia on valtuuston keskeisin väline vaikuttaa kunnan palveluihin ja tulevaisuuteen: miltä kunta näyttää ja tuntuu tänään ja tulevaisuudessa.

Kuntastrategian avulla kunta ottaa etukenon tulevaisuuteen: mitä tahdomme olla ja mihin suuntaan mennä. Kuntastrategia viitoittaa keskeiset toiminnan tavoitteet ja periaatteet. Tämä viitoitus ohjaa kunnan kaikkien toimielinten ja viranhaltijoiden tekemistä.

Kuntastrategia saattaa tuntua ja maistua jargonille: etäiselle ja pölyttyneelle. Se on kuitenkin elävä asiakirja, joka näkyy arjen ratkaisuissa monin tavoin; mistä säästetään, mihin panostetaan, mihin ongelmiin tartutaan.

Erityisen tärkeää strategiatyö on nyt murrosvaiheessa, kun kunta etsii soten jälkeistä uutta rooliaan ja toimintamallia. Muutos näkyy varmasti kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistämisen ja elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittämisen painotuksissa.

Olemme ajoissa; strategiatyö on aloitettu ennen kuin uusi valtuusto on käynnistänyt työnsä. Varhaisella aloituksella tavoitellaan sitä, että valtuuston keskeinen työväline olisi valmis jo ensi vuoden alkupuolella.

Onnistuneen strategian perusedellytys on sen perustuminen tosiasioihin, ei uskomuksiin ja näiden tosiasioiden ottaminen päätöksenteon pohjaksi.

Tähän liittyen alkuvaihe keskittyy keräämään kuntalaisten ja henkilöstön sekä yrittäjien viestejä ja näkemyksiä. Tämä on tärkeä pohjatyövaihe, koska ”kentän” viestit voivat olla erilaisia, kuin tekniset analyysit. Haluamme aidosti kuulla miltä asiat tällä hetkellä näyttävät ja mitkä ovat kuntalaisten, yrittäjien ja henkilöstön arvovalintoja?

Jotta voimme näin tehdä, tarvitsemme Teidän kaikkien apua: ota koppi haasteesta ja tule mukaan tekemään meidän itsemme näköistä tulevaisuuden suunnitelmaa!

Tämä vaatii ajallista panosta 10-20 minuuttia vastaamalla sähköiseen tai kirjastosta (Salpakangas ja Hämeenkoski) sekä Piipahluksesta löytyvään paperikysymykseen. Aikaa on 26.5.2017 saakka.

Me lupaamme lukea palautteen huolella ja tuoda sen päättäjien strategiatyön pohjaksi.

Nöyrä kiitos avustasi !

Kyselyyn pääset vastaamaan sähköisesti tästä.

 

Päivi Rahkonen

Kunnanjohtaja

Julkaistu: 02.05.2017 16.21