Kunnanvaltuustoa puhutti veroprosentti

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Hannu Heikkilä esittelee valtuustosalin uutta taulua.

Hollolan kunnanvaltuutettu Hannu Heikkilä esittelee valtuustosalin uutta taulua, jossa on kuvattuna Hämeenkosken entiset kunnanjohtajat ja valtuuston puheenjohtajat. Heikkilä itse johti Hämeenkoskella puhetta vuosina 2005 - 2015.

Äänin 35 - 8: kunnallisvero pysyy 21 prosentissa

Hollolan kunnanvaltuustoa puhutti maanantaina 13.11.2017 veroprosentin laskeminen 0,25 prosenttiyksiköllä.

Pia Salo (PS) esitti kunnallisveroprosentin laskua 20,75 prosenttiin ja perusteli puheenvuorossaan, ettei alennus ole uhka vaan imagokysymys. Salon esitystä kannatti ensimmäisenä Aki Markkola ja toiseksi Jari Ronkainen saatesanoin, jossa todettiin että Hollolalla menee hyvin ja että hallittu negatiivinen tulos voidaan ottaa vastaan. Perussuomalaisten Ilpo Markkolan mukaan veroprosentti on nyt "tapissa", ja 20,75 olisi valtuuston kädenojennus kuntalaisille.

Sosialidemokraateista puheenvuoroja pitäneet Kari Hyytiä ja Miikka Lönqvist linjasivat, että veroalen vaikutus pienituloisiin on pieni ja kuntalaisia pitäisi palkita pikemminkin palveluilla. Hollolan vihreät eivät hekään kannattaneet veroprosentin laskua epävarmuustekijöiden vuoksi, summasi Kristiina Vanhala-Selin. "Emme voi lähteä verokilpailuun. Asikkala voittaisi sen kuitenkin", Vanhala-Selin viittasi Asikkalan esitykseen laskea veroprosenttia 20,50 prosenttiin. Kokoomuksen Markku Pulkkanen kertoi, että kunnassa on monenmonta reikää, johon kohdentaa lisäresurssi. 

Äänestyksessä 35 valtuutettua äänesti kunnallisveron pitämisestä 21 prosentissa. Perussuomalaisten esityksen puolesta, veroprosentin laskusta 20,75 prosenttiin, äänesti kahdeksan valtuutettua.

Sote-tonttikauppa hyväksyttiin

Kiinteistökauppa Terveystie 2:ssa hyväksyttiin valtuustossa. Tontti lunastetaan 430 000 euron kauppahintaan. Tontilla on nykyisin tyhjä toimistorakennus, mutta tonttia aiotaan tulevan sote-keskuksen käyttöön. Mikäli kiinteistölle ei synnykään sote-käyttöä, tontti on esityksen mukaan edelleen myytävissä 560 000 euron hintaan kaavauudistuksen ja tehostamisen jälkeen.

Lue päätöspöytäkirja täältä.

Julkaistu: 14.11.2017 08.38