Kuntapyörillä kurvailemaan Hollolan teitä.

Kategoria:
Takaisin

Hollolan kunta on aloittanut kokeilun Kuntapyörien lainaamisen toimivuudesta. Haluaisitko käydä katselemassa nähtävyyksiä tai lähteä asioille lainattavalla pyörällä?

Kuntapyörät ovat kierrätettyjä ja huollettuja vanhoja kunnon pyöriä.

Kaikkea ei tarvitse omistaa itse. Lainauskulttuuri kasvaa ja kierrätettyjen pyörien lainausjärjestelyt lisääntyvät ympäri Suomea. Lainapyörä voi olla todella hyvä vaihtoehto asioiden hoitamiseen tai ympäristöön tutustumiseen. Lähde kestävällä tavalla kiertämään Hollolaa. 

Kunnassa halutaan edistää kestävää matkailua ja yhdeksi kokeiluksi tulevat Kuntapyörät, jotka löytyvät Hollolan kirjaston edustalta. Heinäkuun aikana pyöriä löytyy myös Kinnarin Tilalta. Molemmista kohteista pääsee hyvin kurvailemaan esimerkiksi Kankaantaan 7 kylän kierrokselle, Tiilijärvien rantaan tai Kirkonkylän kioskille.

Kuntapyörät ovat kunnan tahtotilan ja Maisa- sekä Maallemuuttajat 2030 – hankkeiden yhteistyön tulos. Työssä on ollut mukana työllisyyspalveluiden kuntouttava työtoiminta ja kaiken takana seisoo kunnan elinkeinopäällikkö, joka oli taas ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan, jotta yhteistyö saatiin toimimaan.

Kuntapyörät lainaksi nopeasti ja helposti

Kuntapyörän saa lainaan, kun on täyttänyt lainauslomakkeen lainauspisteeltä. Tässä tarkemmat lainausohjeet:

·         Matkasi Kuntapyörällä alkaa lainauspisteeltä

·         Täytä lainauslomake ja hyväksy käyttöehdot

·         Lainatessasi saat kypärän ja merkityn avaimen, pyörä on pyörätelineessä kiinni.

·         Lainauspisteellä on tarjolla välineitä pyörän säätämiseen ja puhdistamiseen

·         Lukitse pyörä aina jättäessäsi sen parkkiin                    

·         Tutustu Hollolaan – ihmettele ja ylläty

Kierrätettyjä pyöriä huollettiin pitkään ja hartaasti

Kuntapyörät ovat kierrätettyjä pyöriä, jotka on kunnostettu ja huollettu kunnan varikolla. Osa on käynyt ammattilaisen käsittelyssä. Lainatessa on kuitenkin otettava huomioon, ettei pyörät ole tarkoitettu vaativaan maastoon tai jatkuvaan kovaan vauhtiin. Kyse on vanhoista kunnon pyöristä.

Tavoitteena oli tarjota pyörät lainaan heti kevään korvilla, mutta poikkeustilanne muutti aikataulun tarkasta epätietoiseksi. Pyörät saivat odottaa, mutta testiajot saatiin kunnolla ajettua ennen lainauskäyttöön siirtymistä. Kesäkuusta lähtien Kuntapyöriä voi lainata kunnan kirjaston aukioloaikojen mukaisesti asiointipisteeltä osoitteessa Nuottikuja 2. Kirjaston kahvila on ensimmäistä kertaa auki myös heinäkuun ja toimii silloin kunnan lainauspisteenä. Tämän lisäksi pyöriä löytyy heinäkuun aikana Kinnarin tilan pihasta osoitteessa Soramäentie 1.

Toivotamme mukavia pyöräretkiä Hollolan monessa luonnossa.

 

 

Lisätietoja:

Annariina Keto

Työnsuunnittelija

annariina.keto@hollola.fi

Julkaistu: 08.06.2020 17.07