Kuntavaalien ehdokashakemukset on jätettävä 9.3. klo 16 mennessä

Takaisin

Kuntavaalit lähestyvät vauhdilla ja ensimmäinen tärkeä määräpäivä on jo pian. Nimittäin kuntavaalien ehdokashakemukset on jätettävä Hollolan kunnan keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 9. maaliskuuta ennen klo 16. Vaaliliitoista ja yhteislistoista on annettava ilmoitus samanaikaisesti ehdokashakemuksen kanssa. Keskusvaalilautakunnan sihteeri Kaija Manninen vastaanottaa ehdokashakemuksia kunnanvirastossa, Virastotie 3, maanantaina 8.3. ja tiistaina 9.3. klo 8-16. Viraston ulko-ovet ovat kiinni, joten soita 044 780 1407.

Kuntavaaleissa voi asettua ehdokkaaksi kotikunnassaan. Edellytyksenä on myös, että ehdokkaaksi asettuvalla on äänioikeus kuntavaaleissa jossakin kunnassa. Ehdokkaita voivat asettaa puolueet ja valitsijayhdistykset. Valitsijayhdistyksen voi perustaa kunnan asukasluvusta riippuen kymmenen, viisi tai kolme samassa kunnassa äänioikeutettua henkilöä.

Hollolan kunnan keskusvaalilautakunta vahvistaa ehdokasasettelun 18.3.2021 ja laatii listan ehdokkaista sekä heidän ehdokasnumeroistaan. Tiedot kuntavaaliehdokkaista löytyvät illalla 18.3. osoitteesta www.vaalit.fi.

Luotettavaa tietoa vaaleista ja äänestämisestä:

Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta kuntavaaleissa

Julkaistu: 03.03.2021 17.27