Kuntayhteistyöllä tietoa hyödyntämään

Takaisin

Kuntien yhteisen Ei tuurilla vaan tiedolla -hankkeen tavoitteena on tuottaa tiedolla johtamisen malleja Suomen kuntien käyttöön.

Tiedolla johtamisella tarkoitetaan tässä kunnan eri järjestelmiin kertyvän tiedon suunnitelmallista ja reaaliaikaista yhdistämistä ja hyödyntämistä kunnan päätöksenteossa. Reaaliaikainen eri lähteistä yhdisteltävä tieto parantaa ennakointia.

Hankkeessa on tavoitteena luoda kunnille yhteisiä malleja ja toimintatapoja johtamiseen ja päätöksentekoon tarvittavan tiedon tunnistamiseen, keräämiseen ja käyttöön. Tarkoituksena on yhdenmukaistaa tiedon syntymisen prosesseja ja näin tukea tiedolla johtamisen ja ennakoinnin kehittymistä. Osallistujakunnilla on hankkeessa myös kuntakohtaisia osuuksia.  

"Hollolan kunnan tavoitteena on saada tiedon maksimaalinen hyödyntäminen osaksi jokapäiväistä tekemistä. Samalla pyritään lisäämään läpinäkyvyyttä kunnan toimintaan, etenkin kuntalaisten ja yritysten suuntaan”, toteaa Hollolan kunnan tietohallintopäällikkö Vesa Huttunen.

Ei tuurilla vaan tiedolla -hanke on Valtiovarainministeriön Digikannustinavustusta saanut kuntien yhteishanke, jossa ovat mukana Heinola, Orimattila, Asikkala ja Hollola.

Oiwa Solutions Oy kumppaniksi kehittämiseen

Julkisella kilpailutuksella hankkeeseen on valittu yhteistyökumppaniksi Oiwa Solutions Oy. Hankittava asiantuntijapalvelu sisältää tiedon mallintamisen ja dokumentaation tuottamisen lisäksi tukea tiedon esittämiseen tarvittavan työvälineen käyttöönotossa.  Kumppanuuteen sisältyvät tiedolla johtamisen valmennusosiot tuottaa Innolink Research Oy.

Käytännön työ polkaistaan vauhtiin 29.9.2020 pidettävässä osallistujakuntien ja palveluntuottajan yhteisessä Kick off –tilaisuudessa.

Lisätietoja:

Tietohallintopäällikkö Vesa Huttunen, Hollolan kunta, hankkeen projektipäällikkö, vesa.huttunen@hollola.fi, 044 7801

Julkaistu: 17.09.2020 10.40