Kymmeniä kuntatyön kehittäjiä palkitaan valtakunnallisella tunnustuksella – Oman työn sankari -palkinto Hollolaan

Takaisin

Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan tänään 20. marraskuuta Kunteko-gaalassa Helsingissä. Gaalassa myönnetään yhteensä 41 palkintoa kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja vaikuttavasti.

Palkituissa korostuvat tänä vuonna erityisesti osallisuuden vahvistaminen niin kuntalaisten kuin henkilöstön keskuudessa sekä vastuullisuuden edistäminen varsinkin ympäristöasioissa. Palkintokriteerinä on tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota on tehty yhteistyössä työnantajan ja työntekijöiden kanssa.

Toista kertaa järjestettävään Kunteko-gaalaan kokoontuu yli 100 kunta-alan vaikuttajaa, työnantajaa ja työntekijää. Palkintoja keräsivät tänä vuonna varsinkin sosiaali- ja terveysala, opetusala sekä pienet kunnat. Palkinnot jakaa KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan työntekijäjärjestöjen yhteinen kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020.

”Kunta-alalla kehitetään jatkuvasti, mutta tämä näkyy harvoin uutisissa. Palkitsemisilla ja gaalalla halusimme jakaa innostavia käytäntöjä ja nostaa hyvää kuntatyötä esille”, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu. ”Työn tekemisen tavat ovat muutoksessa, ja myös kunta-alalla on tartuttu tähän aktiivisella kehittämisellä. Kunnissa tehdään merkityksellistä työtä, josta on syytä olla ylpeä” Jaanu jatkaa.

 

Oman työn sankari

Kunteko jakaa palkintoja kolmessa eri sarjassa. Gaalassa palkitaan Ihmeiden tekijöitä eli kehittäjämielisiä kuntia, Oman työn sankareita eli yksittäisiä työntekijöitä sekä Innostavia tekoja.

Hollolan kunta iloitsi oman työntekijänsä pääsystä Oman työn sankari -sarjaan ja onnittelee palkinnosta Kristiina Borgenströmiä (palvelualueen esimies, Hollolan kunnan ruoka- ja siivouspalvelut), joka on innokkaasti ja esimerkillisesti kehittänyt omaa ja työyhteisönsä työtä.

Kristiina kuvassa neljäs vasemmalta lukien. Kuva: Matti Matikainen

Kunteko 2020: Kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma on KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen JUKO:n, KoHo:n ja JAU:n yhteinen valtakunnallinen hanke, joka on viiden vuoden ajan tarjonnut kehittämisapua kuntatyöpaikoille sekä tehnyt hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.

Julkaistu: 20.11.2019 16.26