Länsi-Hollola

Länsi-Hollola on vakiinnuttanut nimensä alueena, johon kuuluvat Hatsinan, Järventakan, Kastarin, Pinnolan, Sairakkalan, Tenhiälän, Toivolan ja Vihatun kylät. Kumpuilevaa maalaismaisemaa pitkin mutkittelevat tiet vievät pohjoisessa Asikkalaan, idässä Hämeenkoskelle ja lännessä Hälvälän kautta Hollolan kuntakeskukseen.  Valtatie 12:sta ansiosta välimatkat ovat nopeita matkustaa.

Länsi-Hollolan kylätalona toimii Nuorisoseurantalo Toivola. Talolla toimii kuntosali, joka on paikallisten käytettävissä sovittuina aikoina. Yhdistykset ovat todella aktiivisia ja aika kuluu yhteisten teatteriretkien tai tapahtumien parissa. Lähin koulu toimii Hälvälässä, jossa koulua käydään esiopetusryhmistä 4:een luokkaan asti.

Suurin osa Länsi-Hollolan alueesta kuuluu arvokkaaseen Kastari-Hatsina-Kutajoki maisema-alueeseen. Länsi-Hollolan kylillä on maakunnallisesti ja valtakunnallisesti arvokkaita kulttuuriympäristöarvoja. Suojeltu Sairakkalan järvi on arvokas lintujärvi ja sen rannalta löytyykin jämäkkä lintutorni. Syksyllä 2018 rannalle rakennettiin myös kunnan rahoittamana kotalaavu nuotiopaikkoineen.

Kyläläiset itse kertovat: länsihollolaiset ovat itsellisiä ja iloisia

Länsi-Hollola muodostuu Vesijärven rannan länsipuolisista alueista ja kahdeksasta kylästä. Alueella toimii useita aktiivisia yhdistyksiä ja seuroja mm. Kyläyhdistys, Erämiehet, Martat ja Nuorisoseura Toivola. Toivolan nuorisoseurantalo on kyläläisten oma olohuone, minne kokoonnutaan harrastamaan ja juhlimaan.  Sairakkalanjärven rannalle Länsi-Hollolan kyläyhdistys rakensi ja pystytti talkoovoimin lintutornin 2013.

Länsihollolalaiset ovat itsellistä ja iloista väkeä. Tule mukaan Länsi-Hollolan kylät Facebook-ryhmään ja tapahtumiin!

Yhteystiedot:

Annariina Keto
työnsuunnittelija
044 780 1225